Hlavní obsah

Takové zápasy už nechci nikdy zažít! Kouč Klokanů o baráži, budoucnosti v klubu a kapitánu Jindřiškovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Mise splněna. Kouč Jaroslav Veselý dovedl Bohemians 1905 k záchraně, prvoligovou definitivu jim dala nedělní výhra nad Opavou (2:0) v odvetě baráže. „Hodnocení baráže je krátké. Konec dobrý, všechno dobré," zářil Veselý, který Klokany převzal po 26. kole z pozice asistenta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Jaroslav Veselý a Josef Jindřišek po utkání baráže.

Článek

Pražané pod ním v 11 utkání prohráli jen dvakrát. Nastartovali se v nadstavbě, v baráži porazili Opavu na její půdě i v odvetě u Botiče. „Tyhle dva zápasy byly nejtěžší, co jsem zažil jako trenér. Doufám, že další takové už nebudu muset absolvovat. Především jsme bojovali sami se sebou, ve vší úctě k Opavě, baráž byla spíš u nás. Na úvod odvety jsme si přinesli tíhu okamžiku. Ale Bohemka zůstává v lize, to je hlavní," pochvaloval si Veselý po nedělní duelu v Ďolíčku, který rozhodly góly Köstla a Chramosty.

K Botiči si ho v zimě přivedl tehdejší trenér Luděk Klusáček, mají k sobě blízko pracovně i lidsky. Jenže nakonec Klusáčka po porážce se Slováckem nečekaně vystřídal. „Cítil jsem zodpovědnost za zaměstnance klubu, za skvělé fanoušky. Záchranná mise nebyla o mě, ale o Bohemce, aby byla dál prvoligová. Neuměl jsem si představit, že bych po odvetě na tiskovce říkal, že jsme spadli," uvedl Veselý.

Dobře ví, že vzhledem k takovému kádru se měli pohybovat Klokani mnohem výš v tabulce. Co musí klub udělat, aby se neopakovala letošní sezona? „Může se stát i daleko větším mužstvům, že sestoupí. Jasně, průběh sezony má své příčiny. Není ale tolik času, abych je detailně popsal. Zaprvé, srážel nás velký počet zraněných hráčů. Až ve Zlíně, dvě kola před koncem nadstavby, jsme mohli nasadit sestavu, kterou jsme chtěli. První měsíc mého působení jsme hráli bez útočníků, dva elitní hroťáci byli zraněni. Přišly neúspěšné výsledky, motali jsme se v tom. Ale zvedli jsme se, baráž jsme zvládli zaslouženě. Věřím, že příští sezona bude lepší, z právě skončené se dá hodně vytěžit," pronesl Veselý, který bude nyní řešit svoji budoucnost v Bohemians.

Byť mu klub nabízel během jara smlouvu na další rok, Veselý nechtěl záležitost s prodloužením kontraktu řešit dřív než po sezoně. Veškeré síly napnul k záchraně. „Pokud je nadále zájem ze strany klubu, asi se dohodneme. Teď si sedneme s majitelem a uvidíme," reagoval 44letý kouč. Pokud bude u Botiče pokračovat, měl by rád nadále v týmu 41letého kapitána Josefa Jindřiška?

„Nechám tohle na Pepovi. Nejsem ale rozhodně ten, který by chtěl, aby skončil. Nesnáší úlevy, nechce žádné volno navíc. Právě jenom kvůli tomu mě posílá někam.(směje se) Nechávám proto program na něm. Pepa je skutečný kapitán, nebylo pro mě jednoduchém nechat ho někdy na lavičce. Akceptoval to jako profík," uvedl Veselý. Sejdou s Jindřiškem na startu letní přípravy Klokanů?

Reklama

Související témata: