Hlavní obsah

Zbrojovka narazila. Krutá prohra, slávisté skórovali skoro ze všeho, stýská si Dostálek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po výtečném vstupu do sezony v zápase se Slavií tvrdě narazili. Brněnští fotbalisté, kteří po návratu mezi elitu vytěžili z úvodních tří ligových zápasů sedm bodů, nyní utrpěli na svém stadionu před vyprodaným hledištěm od týmu z Edenu čtyřgólový výprask.

Foto: fczbrno.cz

Trenér Zbrojovky Brno Richard Dostálek.

Článek

„Je to pro nás krutá prohra. Slávisté mají ovšem nesmírně kvalitní tým. Zatímco my jsme naše šance nebo náznaky střeleckých příležitostí řešili hodně špatně, Pražané skórovali skoro ze všeho, co si vpředu vypracovali," štve kouče Zbrojovky Richarda Dostálka.

Jeho mužstvo nevyužilo po vyloučení Ousoua ani víc než půlhodinovou přesilovku. „Hrozně mě mrzí, že jsme nevstřelili aspoň jeden gól. Více než deset tisíc fantastických diváků by si ho zasloužilo," litoval po vysoké prohře 0:4. Přitom zpočátku to vypadalo, že proti deseti slávistům budou mít Brňané navrch. Jenže jejich tlak záhy opadl. „Měli jsme z přesilovky vytěžit víc," uvědomuje si. Místo toho celek z hlavního města stvrdil výhru čtvrtou trefou.

Dostálek našel příčiny domácího nezdaru. „Byli jsme málo odvážní. Po zisku míče jsme ho často hned zase ztratili. Byli jsme nepřesní v přihrávkách a nedařil se nám přechod do útoku. Velká škoda, že ještě za bezbrankového stavu Texl ve výhodné pozici přestřelil. Slávista Tiéhi v podobné situaci naopak skóroval," porovnal.

Také stopera Zbrojovky Lukáše Endla hodně mrzelo, že jeho celek nedal aspoň jeden gól. „Fanoušci byli naprosto super," cení si. Podle něj Brňané vstoupili do utkání solidně. „Nešťastný první gól v naší síti nás ovšem poznamenal. Pak jsme bohužel inkasovali v rychlém sledu ještě dvakrát. Za stavu 0:3 jsme se po pauze zlepšili. Byl jsem blízko gólu, scházelo pár centimetrů, abych hlavou na míč dosáhl," vybavuje si. „Slávisté jsou silní, skoro vůbec nekazí. Zvítězili zaslouženě," uznal mladý stoper.

V brněnském dresu se tentokrát neprosadil ani záložník Ševčík, který si ve všech předchozích ligových duelech připsal po gólu. „Slávisté se mu hodně věnovali, pořád mu někdo dýchal na záda. A uškodilo mu, že se příliš nevedlo našim křídelníkům Přichystalovi s Hladíkem, které jsme v poločase střídali," říká Dostálek.

Už ve středu hraje Zbrojovka další ligové střetnutí v Ostravě. „Teď se ukáže, jak jsme morálně silní. Musíme se z vysoké porážky rychle oklepat. Hned po zápase se Slavií jsme na kluky v kabině apelovali, aby se z porážky poučili, ale zároveň ji rychle hodili za hlavu," prozradil trenér Brna.

Dostálek začal hned přemýšlet nad sestavou a taktikou pro duel s Baníkem. „Pak nás čeká v neděli ještě i doma Bohemka, a tak chystáme rotaci hráčů, což jsme jim už sdělili. Vždyť máme deset kvalitních fotbalistů, kteří čekají na šanci. Věřím, že trefíme takové složení týmu, abychom utkání v Ostravě zvládli mnohem líp než se Slavií," plánuje.

Reklama