Hlavní obsah

Teď už definitivně! Nezmar končí ve Slavii

Praha
Aktualizováno

Zdaleka ne poprvé se zdálo, že je na odchodu, zatím však pokaždé zůstal. Až nyní se loučí. Dosavadní viceprezident pro sport Jan Nezmar ukončí k 31. srpnu své působení ve fotbalové Slavii. Jeho nástupcem představenstvo jednohlasně zvolilo Jiřího Bílka, který dosud působil ve sportovním úseku se zodpovědností za B-tým, mládež a ženy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní ředitel Jan Nezmar během utkání Slavie s Bordeaux.

Článek

Den před startem ligové sezony vedení klubu naznačilo, že Jan Nezmar dost možná Eden opustí. A během pondělí je zpráva oficiální.

„Děkujeme Janu Nezmarovi za jeho dosavadní práci pro Slavii. Byl u velkých úspěchů a rozhodně se zapsal do klubové historie. Přejeme mu do jeho další životní etapy hodně štěstí," říká diplomaticky předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

„Když se řekne Slavia a moje působení v ní, tak se mi jako první vybaví spousta zážitků, které člověku zůstanou do konce života. Právě ony jsou důvodem, proč jsem začal hrát fotbal, a proč ho celý život dělám. Díky tomu, jak se nám tu dařilo, je jich velká spousta," předesílá Nezmar na klubvém webu.

"Neopakovatelnými, životními zážitky byl postup přes Sevillu, účast v Lize mistrů, která znamená pro každý český klub obrovský úspěch. Není samozřejmost. Jsou tam ale i další momenty jako například zisk historického doublu po 70 letech. Vybaví se mi spousta lidí, se kterými si člověk vytvoří vztah. Panovala tu výborná atmosféra, a to jak uvnitř týmu, tak i celého klubu a všem kolegům bych chtěl za spolupráci poděkovat," dodává s nadhledem.

Jeho odchod zvládneme, ujistil Tvrdík

Podle zákulisních informací měl jiné představy o dalším směřování klubu než vedení. V poslední době tak Nzemar už třeba stál stranou přestupového dění.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Nezmar a Adolf Šádek před utkáním Viktoria Plzeň - Slavia Praha.

„Budu rád za každý Honzův den v klubu. Kdyby odešel, zvládneme to. Byť to třeba bude o něco těžší," naznčil Tvrdík minulý čtvrtek, že rozchod je blízko.

„Honza má osobní, rodinné či zdravotní problémy, důvody, které ho vedou k tomu, že zvažuje, co bude dál. Má nyní platnou pracovní smlouvu. Až klub opustí, tak to oznámíme. V případě, že se tak rozhodne. Má osobní vize, dojíždí z Liberce, má svou rodinu, život, dítě. Až bude odcházet, tak to prostě řekneme," dodal Tvrdík na předsezonní tiskové konferenci.

Čtyři dny poté je Nezmarův odchod skutečností.

Reklama

Související témata: