Hlavní obsah

Teplice angažovaly Brazilce Vieiru, známého z Thunu

Fotbalisty Teplic posílil několik dnů před koncem přestupového období brazilský levý obránce Leandro Vieira, který s vedoucím klubem prvoligové tabulky podepsal smlouvu na příští dvě sezóny, navíc s další opcí. O angažování osmadvacetiletého hráče informovaly webové stránky severočeského klubu.

Článek

"Trenéry zaujal, už je naším hráčem," uvedl teplický sekretář Jan Skýpala, který zároveň připustil, že se nemusí jednat o poslední posilu. Teplice tím zároveň získaly prvního brazilského hráče ve své historii.

Vieira na sebe zatím nejvíce upozornil v sezóně 2005/06, během níž se podílel na tažení švýcarského FC Thun až do Ligy mistrů. V základní skupině tehdy odehrál všech šest utkání svého týmu, dalších čtyřiadvacet zápasů si připsal ve švýcarské lize. Přestože patřil do základní sestavy, klub mu po sezóně neprodloužil smlouvu, a tak se vrátil do Jižní Ameriky.

Není to první pamětník slavné sezóny švýcarského klubu, který vzápětí zamířil do české ligy. Ve Spartě nějaký čas působil švýcarský útočník Mauro Lustrinelli, vloni na podzim hrál ve Slovácku zase další Brazilec, záložník Tiago Bernardi. Jeho angažmá bylo krátké, po necelé půlsezóně opět odešel.

Reklama

Související témata: