Hlavní obsah

Trenér Kučera se radovat nedokázal. Záchrana mě těší, ale přístup hráčů mě zklamal

Fotbalisté Teplic v Karviné prohráli 0:2, přesto si mohli po utkání předposledního 33. kola Fortuna ligy zhluboka oddechnout. Jejich přímý konkurent v boji o záchranu Příbram doma prohrál s Pardubicemi, což pro Severočechy znamená jistotu setrvání v nejvyšší soutěži.

Foto: Profimedia.cz

Teplický trenér Radim Kučera

Článek

„Záchrana mě těší, ale pocity mám těsně po utkání hodně rozporuplné. Jsem vnitřně rád, že příští kolo nebudeme muset hrát s Příbramí o udržení, ale přístup hráčů k tak důležitému zápasu mě zklamal," svěřoval se po trenér Teplic Radim Kučera.

Teplické plány rozbořil gól Čmelíka v nastavení prvního poločasu, po trefě Herce na začátku druhého poločasu se už hosté nedokázali přes v pohodě hrající Slezany dopracovat k výraznější příležitosti.

„Úvod utkání nebyl až tak špatný, po deseti patnácti minutách ale Karviná převzala otěže a už je nepustila. My jsme ji to velmi ulehčili, protože jsme byli hodně pasivní, nepodrželi jsme míč, udělali jme hodně ztrát. Soupeř nás přehrával v důrazu, kvalitě na míči a nic se nezměnilo ani ve druhém poločase, kdy jsme navíc museli střídat ze zdravotních důvodů Ljevakoviče. Místo toho, abychom přepnuli na vyšší level, tak tam nebylo nic. Až na střelu Marečka z dálky a jednu šanci Maceje jsme si nevypracovali žádnou příležitost," zlobil se Kučera.

O záchranu se má bojovat jinak

„Nevím, zda hráči kalkulovali s tím, že to Pardubice vyřeší za nás, ale já jsem chtěl, abychom si to uhráli sami. Proto jsem teď zklamaný. O záchranu se má bojovat jinak. Některé výkony byly hodně slabé a nedokážu si představit, že bychom příští týden museli doma vyhrát," pokračoval Kučera, který po nepodvedeném utkání rychle pozměnil tréninkové plány. „Chtěl jsem, pokud bychom to zvládli, dát týmu dva dny volna. Ale nedám. V pondělí budeme normálně trénovat," upozornil teplický trenér.

Závěrečné utkání už s jistě sestupující Příbramí bude pro Kučeru možnost dát šanci hráčům, s nimiž počítá i v další sezoně. „V posledních letech to výsledkově není v Teplicích ideální a chtěl bych, abychom se pohybovali někde jinde. Tým potřebuje okysličit, abychom v příští sezoně vypadali mnohem lépe," uvedl Kučera, který by na severu Čech chtěl pokračovat. „Smlouvu mám, rád bych zůstal," nastínil.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články