Hlavní obsah

Tři výhry, žádný inkasovaný gól. Karviná ale ze soustředění přivezla čtyři zraněné hráče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výsledkově fotbalistům Karviné soustředění v Turecku vyšlo náramně, z pohledu zdravotního stavu už to tak veselé ale není. Nováček Fortuna ligy vyhrál v Beleku všechna tři utkání (Radnički Niš 2:0, Mauaense 2:0 a Shkupi 1:0) aniž by inkasoval, na nějaký čas ale přišel o čtyři zraněné hráče.

Foto: MFK Karviná, Facebook

Brazilec Kahuan Vinicius v utkání se severomakedonským KF Shkupi

Článek

„Mimo hru jsou aktuálně David Moses, Matej Čurma, Alex Iván a Amar Memič,“ vypočítal trenér Karviné Juraj Jarábek. „Věřím, že to bude jen z únavy a nebude to nic vážného. Kvůli těmto absencím jsme ale v druhém a třetím utkání nemohli protočit dvě kompletní jedenáctky a pro ostatní kluky to proto bylo náročné,“ pokračoval slovenský kouč.

Dlouhodobě zranění jsou navíc Rajmund Mikuš a Patrik Čavoš, kteří v Turecku s týmem ani nebyli. „Oba běhají, mají intervalové běhy bez balónu. Klobouk dolů především u Mikiho (Mikuše), že po tak těžkém zranění se dává dokupy. Nic ho nelimituje a nebolí, oba by se mohli brzy připojit k týmu a snad někdy na startu jarní části by mohli být fit,“ poukázal Jarábek.

Když odhlédl od zranění, byl se soustředěním spokojený. „Maximálně. Kluci makali, všechno poctivě odtrénovali a podařilo se nám vyhrát všechny tři zápasy na skvělých hřištích,“ uvedl trenér Slezanů.

Nejlepším střelcem Karviné v přípravě je se s pěti trefami nigerijský útočník Adeleke Akinyemi. Čtyřikrát skóroval v přípravných duelech Martin Doležal, dvakrát Lucky Ezeh, po jedné brance přidali Lukáš Budínský, Emmanuel Ayaosi, Amar Memič a talentovaný Pavel Kačor. „Díky příchodu Martina Regáliho se nám směrem dopředu zvýšila konkurence, v dobrém světle se ukazuje také mladý Vinicius,“ vypíchl Jarábek další ofenzivní zbraně.

Pochvalu od něj slyšeli i defenzivní hráči. „Stopeři to zvládají, zkoušíme některé kluky na krajích obrany, přestože to nejsou jejich posty. Proto jsme tady v Turecku byli, vyzkoušeli jsme si to a uvidíme.“

Problémy s posilami

Spokojený naopak není Jarábek s posílením kádru. Kromě Slováka Regáliho a hráčů z béčka doposud do Karviné nikdo jiný nedorazil. „Konkurence je dobrá a užitečná věc. Každý post bychom chtěli mít zdvojený, proto bych další posílení uvítal. Nějaké hráče máme vyhlédnuté, ale jestli se podaří transfery dokončit, je těžké s určitostí říct,“ řekl Jarábek.

Karvinští vstoupí do jarní části Fortuna ligy proti Spartě (sobota 10. února od 15 hodin), v dalších sedmi dnech se pak opět doma postupně utkají v odloženém utkání z podzimu s Pardubicemi (středa 14. února) a se Slavií (neděle 18. února).

„Tři výhry a tři nuly vzadu jsou pro sebevědomí super. Je to určitě vzpruha,“ pochvaloval si výsledky z Turecka karvinský kapitán Lukáš Budínský. „Příprava byla kratší, ale o to intenzivnější. Už se moc těším na mistrovská utkání,“ dodal.

Poslední přípravení utkání odehrají Slezané v sobotu 3. února na svém stadionu proti slovenské Skalici (od 15 hodin).

Související témata:
  1 : 1 Zlín - Č. Budějovice 1 : 1 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
  3 : 0 Jablonec - Pardubice 3 : 0 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  1 : 3 Bohemians - Karviná 1 : 3 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.