Hlavní obsah

Třikrát zářez a dost! Fotbalová Dukla se pustila do rozhodčích, výhrady má i k videu

Praha

Příbram, Baník Ostrava, Sparta. A dost! Fotbalová Dukla se musela ozvat. Pražský klub po sedmém kole ligy zveřejnil prohlášení, v němž kritizuje rozhodčí. Ti měli klub z Julisky opakovaně poškodit. Zároveň Dukle vadí, že je nedostatečně během duelů využíváno video. Klub zároveň sportovně připouští, že nula na kontě bodů je také výsledkem nízké produktivity mladých hráčů.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Fotbalovou Duklu srážejí chyby rozhodčích, stejně jako vlastní minely a góly. Na snímku zklamaný Martin Chlumecký.

Článek

Přehmaty rozhodčích Duklu bolí. Klub tvrdí, že navíc k chybám v neprospěch týmu z Julisky dochází opakovaně. A nešetří příklady. Tak třeba ve čtvrtém kole v Příbrami. „Ve 2. minutě zahrál hráč Příbrami Rudolf Skácel ve vápně rukou zcela zjevně úmyslně a od těla po střele Patrika Brandnera, měla být nařízena penalta pro Duklu. Situace však zůstala bez potrestání," píše klub o první křivdě.

Další nesprávné posouzení situace proti Dukle se datuje do 6. kola a zápasu na stadiónu Baníku Ostrava. „Jak hovoří oficiální komuniké Komise rozhodčích FAČR, ve 43. minutě se rozhodčí Jan Machálek dopustil hrubé chyby, když nepotrestal vražení do brankáře Rady a následně uznal neregulérní branku domácího Diopa," zlobí se s odstupem Pražané. Dukla v té době prohrávala 0:1, neregulérní gól upravil skóre na závěrečných 2:0 pro Baník.

A poslední kapkou byla pro klub z Julisky situace z derby na Spartě v 7. kole. Podle Dukly zahrál ve 43. minutě rukou v pokutovém území bránící Martin Frýdek. „Ze záznamu je patrné, že měl obě paže daleko od těla a udělal pohyb k míči. Rozhodčí Ondřej Pechanec měl odpískat penaltu, tu ale nenařídil ani po konzultaci s videorozhodčím," diví se klub v prohlášení.

„Dukla byla za stavu 0:0 před koncem prvního poločasu obrána o pokutový kop. Není nám jasné, proč velmi finančně náročná videotechnika není kvalitně využívána. Hlavní rozhodčí zápasu se na záznam mohl podívat, šance ale ani nevyužil a nechal rozhodnutí na videorozhodčím."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.