Hlavní obsah

Trpišovský o šokující prohře v Budějovicích: Je to tristní! Stalo se přesně to, co jsme nechtěli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl pořádně zklamaný. A naštvaný. Slavia promrhala první poločas, ve druhém inkasovala z brejku rozhodující gól. Šokující prohra je pro sešívané (0:1) v boji o titul hodně bolestivá. Druhá Plzeň je v závěsu o jediný bod, třetí Sparta o dva. „Prohráli jsme, nemáme ani bod. Takže špatný," povzdechl si trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský uděluje pokyny svěřencům v utkání s Českými budějovicemi.

Článek

Jaké jsou důvody nečekané porážky?

Hodnocení zápasu je tristní. Prohráli jsme, nedali jsme gól. V první půli tam bylo málo pohybu, po přestávce jsme se trochu zlepšili, vytvořili jsme si nebezpečné situace. Ale stalo se, co jsme nechtěli. Soupeř šel do brejku a dal gól. Celkově měl náš výkon spoustu vad.

Jaké byly největší?

Zmiňovaný pohyb, kvůli tomu jsme neměli odražené míče. Budějovice nás celkově předčily v osobních soubojích, byly agresivnější, důraznější. Inkasovaným gólem jsme si také udělali zápas složitý. Upozorňovali jsme přitom o přestávce hráče, že může rozhodnout jeden gól, že musíme být trpěliví. Bohužel se stalo přesně to, co jsme nechtěli.

Je porážka velkou komplikací v boji o titul?

Je problém, že venku se nám tolik nedaří.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Peter Olayinka ze Slavie a Patrik Hellebrand z Českých Budějovic.

Proč?

Nedaří se nám vstřelit první gól. Naopak ho dostaneme. V Teplicích i teď v Budějovicích. Soupeři doma jsou důraznější, chvíli nám trvá, než se s tím vyrovnáme. I terény jsou v tomto období pomalejší.

Pokud inkasujete první, nedokážete duel otočit. Je to tím, že soupeř je ještě houževnatější a soustředí se ještě víc na obranu?

Když prohráváme, soupeř o to víc může brejkovat. Potřebujete potom zapojit víc hráčů do ofenzivy, mít vyšší postavení. Postupem času jsme si ale vytvořili tlak. Paradoxně jsme dostali branku v době, kdy jsme hráli nejlíp. Když prohráváte, začnete víc spěchat. Jeden gól vám na výhru nestačí. Bohužel Dynamo udeřilo z první vážnější situace. Na zimním terénu jste navíc nuceni hrát dlouhé míče, práce s balonem trvá déle.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Ondřej Lingr ze Slavie a Martin Králik z Českých Budějovic.

Považujete se nadále za favorita v boji o titul?

Vnímáme, že jsou za námi dva silné týmy. Hlavně se ale musíme dívat na sebe, abychom neměli výkyvy. V Budějovicích byl náš výkon mnohem lepší než v Teplicích, ale nebyli jsme nebezpeční dopředu. Není to teď o tom, kolik týmů je nahoře, ale o tom, jak každý z nich bude zvládat své zápasy. Pro nás je nemilé, že jsme za poslední dvě venkovní utkání vstřelili jediný gól z penalty.

Reklama