Hlavní obsah

Trpišovský si váží pochvaly od Vrby a cítí, že nabitý program může být pro Slavii výhodou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V čele fotbalové ligy je to pěkně naštosované. Slavia po porážce v Liberci před měsícem přišla o vedení, po výhře 4:0 nad Pardubicemi se díky zaváhání Plzně na první příčku zase vrátila. O bod před Západočechy a o čtyři před Spartu. „Byla to pro nás obrovská motivace a bylo to dobře i směrem k našemu zápasu, abychom nic nepodcenili. Také jsme se hecovali, že je to titulový zápas. Bylo vidět, že jsme koncentrovaní,“ pochvaloval si záložník červenobílých Lukáš Provod, autor dvou branek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský během utkání s Pardubicemi.

Článek

Trenér sešívaných Jindřich Trpišovský usoudil, že motivace byla stejná. Zápas v sobě nesl tak jako tak velkou důležitost. „Protože už jsou jen dvě kola do konce základní části. Každý bod je důležitý, potřebovali jsme utkání proti Pardubicím zvládnout," podotkl Trpišovský.

Nakonec ale vycítil, že ztráta rivala jeho družině pomohla. „Asi to bylo lepší pro naše psychické rozpoložení. Touha po prvním místě byla velká, myslím, že nás to spíš uvolnilo," přidal slávistický kouč.

Do boje o titul se míchá i Sparta, která uspěla v Teplicích. Její trenér Pavel Vrba pak sešívaným pogratuloval k čtvrtečnímu výkonu ve čtvrtfinále Konferenční ligy proti Feyenoordu Rotterdam (3:3) a popřál jim, ať dojdou co nejdál. Míní, že by pak mohli spíš v lize ztratit, a Sparta z toho tak profitovat.

„Mám radost, že nás chválí. Vážím si toho od trenéra, který toho tolik dokázal. To je vždycky příjemné," usmál se Trpišovský. „Ale neměnil bych, jsem rád, že hrajeme dvě soutěže, nejraději bych hrál ještě teď tři," dodal s odkazem na vyřazení v domácím poháru.

Slavia má široký kádr. Proti Pardubicím udělal Trpišovský devět změn v sestavě v porovnání s duelem na Feyenoordu. „Tím, že se nám vrátili Provod, Hovorka, Jurásek nebo Fila, tak je lepší, že máme zápasů víc a můžeme v nich kluky vytížit. Když odehrajete dobrá utkání v Evropě, přináší vám to pohodu do ligy. Je pro nás dobré, že nebudeme čekat týden na zápas v Jablonci a ve čtvrtek máme odvetu s Feyenoordem. Určitě bych neměnil," rozebral Trpišovský.

„Bonusy převažují, spíš to vidím jako výhodu pro nás," neděsil by ho náročný program v případě postupu do semifinále Konferenční ligy.

Slavia zažívá jiný boj o titul než v minulých letech, kdy se prakticky jen čekalo, kdy bude její korunovace stvrzena. „Ale nikdy jsme na to takhle nečekali," odmítl Provod.

„Je pro nás pohodlnější, když máme šesti, devíti nebo dvanáctibodový náskok. Pak může být hráč víc v klidu a ví, že když se ztratí, nehoří to tolik, jako když je to takhle. Ale je to důležité pro atraktivitu soutěže. Klobouk dolů před Plzní, z čeho se vyhrabali a kam až se vytáhli. Bude to boj do posledního kola. Jsem ale přesvědčený o tom, že to zvládneme," dodal slávistický záložník.

Reklama