Hlavní obsah

Utkání Bohemians s Hradcem bylo kvůli nezpůsobilému hřišti přeloženo na pondělí

Utkání čtvrtého kola první fotbalové ligy mezi Bohemians Praha 1905 a Hradcem Králové se dnes neuskuteční kvůli nepříznivému počasí a nezpůsobilému terénu. Informovala o tom Ligová fotbalová asociace, která v Česku řídí profesionální soutěže. Podle twitteru "Klokanů" se zápas, který měl začít v 16:00, odehraje v pondělí 22. srpna od 19 hodin.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fanoušci čekají před branami stadionu v Ďolíčku. Kvůli podmáčenému trávníku bylo odloženo utkání 4. kola první fotbalové ligy Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové.

Článek

Trávník na stadionu v Ďolíčku je kvůli vytrvalému dešti silně podmáčený. Rozhodčí Miroslav Zelinka po prohlídce označil hrací plochu za nezpůsobilou zhruba hodinu před plánovým výkopem.

"Hrozil neregulérní průběh utkání a možné zranění hráčů. Rozhodli jsme se před poradou, která je 75 minut před zápasem. Hřiště jsme si ještě prošli, je celé pod vodou. Zkoušeli jsme i nahrávky a po dvou třech metrech se míč zastavil," řekl Zelinka stanici O2 TV.

Oba soupeři byli zklamaní, že dnes nemohli nastoupit. "Mrzí nás, že se utkání odložilo. Byli jsme na zápas připraveni, samozřejmě i mentálně. Ale počasí je vis maior (vyšší moc), bylo proti. Musíme to respektovat. Nezbývá nám než jet domů," uvedl královéhradecký trenér Miroslav Koubek.

Jde o druhý odložený duel dnešního programu čtvrtého kola. Obhájci titulu z Plzně požádali o přeložení domácího utkání proti nováčkovi Brnu kvůli dvojzápasu s Karabachem v závěrečném play off Ligy mistrů.

Vinou počasí se v Praze neuskutečnil ani dnešní druholigový duel mezi Duklou a Varnsdorfem, jenž měl na Julisce odstartovat v 16:30. Dejvický klub o tom informoval na svých stránkách. O náhradním termínu se jedná.

Reklama