Hlavní obsah

Sparta se pod Priskem rozjela a už vede ligu! Vrbův Baník selhal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Sparty vyhráli v sobotním utkání 4. kola Fortuna ligy na hřišti Mladé Boleslavi 3:1 a slaví třetí vyhraný zápas v nejvyšší soutěži v řadě. Na domácí půdě naopak selhal Baník Ostrava, který prohrál s Teplicemi 1:2. Nejvyšší soutěž měla v sobotu na programu jen dva duely. Své utkání si před bitvou o postup do základní skupiny Ligy mistrů odložila Plzeň, kvůli podmáčenému terénu se pak nehrálo ani ve Vršovicích, kde měl proti Bohemians nastoupit k boji o ligové body Hradec Králové.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost v podání fotbalistů Sparty během utkání 4. kola Fortuna ligy v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Bohemians 1905 měli v Ďolíčku změřit síly s Hradcem Králové, ale na utkání si budou muset kvůli rozmarům počasí počkat. Hlavní rozhodčí Miroslav Zelinka provedl prohlídku hrací plochy a poté se rozhodl utkání 4. kola FORTUNA:LIGY odložit.

Zápas se odehraje v pondělí 22. srpna od 19:00.

Plzeň si nechala odložit duel s Brnem. Správné rozhodnutí? Diskutujeme v PřímákuVideo: Sport.cz

Teplice se dočkaly první výhry v sezoně. Na vedoucí gól hostujícího Jana Knapíka odpověděl ještě v úvodním poločase Nemanja Kuzmanovič. Přes šance a tlak Baníku zápas rozhodl deset minut před koncem Abdallah Gning. Ostravští doma prohráli druhé ze tří utkání v ročníku nejvyšší soutěže.

Kdo z talentů se prosadí na Letné? A jak oživit Karabce? Ptáme se v PřímákuVideo: Sport.cz

Sparta po nevydařeném úvodu sezony pod dánským koučem Brianem Priskem zabrala a v posledních třech kolech zvítězila a to vždy rozdílem dvou branek. Po dvou vítězstvích v poměru 2:0 se tentokrát Letenští radovali v Mladé Boleslavi z vítězství 3:1. Letenští v lize porazili Mladou Boleslav šestkrát za sebou.

V sestavě Pražanů chyběl klíčový obránce Dávid Hancko, který míří do Feyenoordu, i tak si ale hosté z hlavního města vypracovali několik tutových šancí. Ty ale trestuhodně zahodili, navíc přišli o zraněného křídelníka Jakuba Peška. A krátce před poločasem přišla další rána, když šla Boleslav do vedení po střele Donáta.

Trenér Brian Priske se po pauze rozhodl posílit útok a jeho tým dokázal duel třemi góly otočit. Výkon letenského mužstva hodně nastartoval nástup útočníka Tomáše Čvančary, který pečetil výsledek gólem na 3:1 pro Spartu.

Program 4. ligového kola
Sobota
Ostrava - Teplice 1:2
Branky: 37. Kuzmanovič - 19. Knapík, 80. Gningue.
Bohemians - Hradec Králové odloženo
Mladá Boleslav - Sparta 1:3
Branky: 39. Donát - 50. Juliš, 58. Sørensen, 89. Čvančara.
Plzeň - Brno odloženo
Neděle
16:00 Zlín - Jablonec
16:00 Liberec - České Budějovice
16:00 Olomouc - Slovácko
19:00 Slavia - Pardubice

Reklama

Související témata: