Hlavní obsah

Už může do Silvestrovského derby, ale teď je Suchý pro Slavii soupeřem. Spoluhráče už by rád pohostil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posledního prosince na sebe možná po čtrnácti letech navleče červenobílý slávistický dres, byť ne v ostrém soutěžním zápase za áčko, ale v prestižním Silvestrovském derby. „Kluci už mi říkali, že do derby můžu. Uvidíme, jestli případně dostanu nominaci,“ směje se fotbalový obránce Mladé Boleslavi Marek Suchý, který je čerstvým pětatřicátníkem. O nadcházejícím víkendu ale se sešívanými moc kamarádit nebude, parta z Edenu jede právě do Boleslavi. „Tenhle zápas je pro mě vždycky speciální. Slavii fandím, když proti ní nehrajeme,“ říká pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Suchý z Mladé Boleslavi během utkání s Bohemians 1905.

Článek

Na hřištích v Edenu se proháněl od pěti let, prodral se až do áčka, za které před odchodem do ciziny v polovině sezony 2009/2010 odehrál 151 soutěžních zápasů. Získal dva tituly, zahrál si Ligu mistrů. „Pořád mám ke klubu vztah, i když jsou v něm úplně jiní lidé. Vlastně znám jen tiskového mluvčího Michala Býčka, se kterým si občas napíšeme, a Standu Vlčka, jehož pamatuji jako spoluhráče. Ale ve Slavii jsem vyrůstal, dostala mě do velkého fotbalu. Na to se nezapomíná," popisuje Suchý.

Nezapomínají ani fanoušci, v minulých zápasech vyvolávali jeho jméno. „To bylo velmi příjemné. Moc si toho vážím," děkuje slávistickým příznivcům.

Na dojímání ale v neděli odpoledne nebude prostor, bývalý reprezentační kapitán bude chtít červenobílé skolit. Zatím se proti souboru trenéra Jindřicha Trpišovského postavil po návratu ze zahraničí v barvách Boleslavi třikrát, pokaždé prohrál. „Vždycky do kabiny vypisuji prémii v podobě nějakého občerstvení, ale zatím jsme Slavii nikdy neporazili, takže jsem nic nedonesl. Ale rád bych přinesl," motivuje zkušený stoper spoluhráče pohoštěním i nyní.

Rychlý fotbal ve Fortuna lize předvádějí Slavia, Sparta, Mladá Boleslav i Pardubice. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Dá se čekat, že boleslavská Lokotrans Aréna bude v neděli plná, dorazí hodně fandů z Prahy. „Kulisa bude dobrá. Věříme, že i naši fanoušci nás přijdou podpořit a že předvedeme houževnatý a statečný výkon," přeje si Suchý.

Slavia momentálně prožívá na hřištích soupeřů slabší období, třikrát za sebou se z výjezdu nevracela s výhrou. Je mimo Eden zranitelnější? „Mohlo by to tak být. I sami kluci říkali, že je pro ně rozdíl hrát doma a venku, ale vždycky záleží na průběhu utkání. Slavia má velikou kvalitu, může sestavu prostřídat. Bude to hodně těžké," přemítá bývalý obránce Spartaku Moskva, Basileje nebo Augsburgu.

Reklama

  1 : 2 Slovácko - Sparta 1 : 2 61. min Živě
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.