Hlavní obsah

V Jarošíkovi bouchly saze! Nechápu chování plzeňské lavičky, tlačila na rozhodčího, zlobil se kouč Teplic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Očividně to v něm vřelo. Trenér Teplic Jiří Jarošík cítil, stejně jako jeho tým, po sobotním utkání fotbalové ligy v Plzni křivdu. Nicméně ke třem zásadním situacím, které rozsoudil VAR dvakrát proti Severočechům (penalta pro Viktorii a neuznaný gól Žáka pro ofsajd), se nevyjádřil. Jeho zloba mířila na domácí lavičku. Z jakého důvodu?

Foto: Jan Štastný, ČTK

Kouč Teplic Jiří Jarošík.

Článek

„Těším se, až se na ty tři situace, které posuzoval VAR, podívám na záznamu. Teď bych chtěl říct jedno. Před týdnem jsem zpucoval můj realizační tým, jak se choval směrem k rozhodčím. Teď celý realizák Viktorky zbytečně tlačí na čtvrtého rozhodčího, tohle nechápu," prohlásil Jarošík po utkání, které Severočeši prohráli 0:1 gólem Beauguela z pokutového kopu.

Zastal se však svého domácího kolegy Michala Bílka. „Michal byl korektní, zachoval si dekórum, chováním byl v pohodě. Ale zbytek realizáku? Nechápu, proč takhle vyskakujou po čtvrtém rozhodčím. Co tam tihle lidé vůbec dělají," zuřil Jarošík.

Utkání bylo nervózní kvůli mnoha kontroverzním momentům, které sudí Radina rozhodl na základě upozornění videorozhodčího. Domácím se nelíbilo vyloučení Havla v závěru prvního poločasu, hostům zase neuznaný gól Žáka kvůli ofsajdu.

Plzeňská lavička vystartovala ke čtvrtému arbitrovi Starému v průběhu druhé půle několikrát, vyjma kouče Bílka. Ten své podřízené u postranní čáry krotil.

„Aby si třeba vedoucí týmu chodil stěžovat? Já je teda přesně neznám, nevím, kdo má jakou funkci. Ale na lavičce je trenér, a to myslím, že stačí. To se mi nelíbilo," uvedl Jarošík.

„Byla tam jedna situace ve druhé půli, kdy se nám zdálo, že na druhé straně byl faul. Z toho byl trestný kop, kdy Teplice trefily břevno. Tohle byl pravděpodobně spouštěč té nervozity," podotkl Bílek.

Jeho tým už popatnácté zvítězil v této sezoně o jediný gól, znovu vede ligu (pozn. - Slavia má k dobru nedělní duel v Liberci). Viktorii nerozhodilo vyloučení Havla před přestávkou, druhou půli odehrála zodpovědně vzadu. V defenzívě zaváhala pouze při akci, kterou Žák zakončil gólem. VAR ale posvětil verdikt asistenta, který odmával teplickému útočníkovi ofsajd.

„Plzeň má skvělý tým. Přijeli jsme na její stadion s respektem, kluci ale bojovali. S herní složkou jsem spokojený. I když je pravda, že v přesilovce jsme měli být nebezpečnější," uvedl Jarošík.

„Ve druhém poločase jsme dostali málo míčů do šestnáctky, trefili jsme jen břevno z trestňáku. Škoda ale, že nebyl uznaný můj gól, mohli jsme mít bod," doplnil útočník Filip Žák.

Reklama

Související témata:
  Č. Budějovice - Bohemians zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.