Hlavní obsah

V Liberci byl před rokem nechtěný, ale ve Slovácku má důvěru. Cítím tady vítěznou atmosféru, tvrdí brankář Nguyen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože část jara promarodil, uplatnilo na něj vedení fotbalového Slovácka po sezoně opci a jeho hostování z Liberce se změnilo v přestup. Brankáře Filipa Nguyena těší, že může v Uherském Hradišti pokračovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář české reprezentace Filip Nguyen během tréninku před utkáním kvalifikace MS 2022 proti Belgii.

Článek

„Triumfem v MOL Cupu jsme si vybojovali třetí předkolo Evropské ligy, což je obrovské lákadlo. Už teď víme, že narazíme na atraktivního a silného soupeře, ale jsem přesvědčený, že nebudeme bez šancí na postup. A když to nevyjde, budeme mít možnost případné opravy ještě i v Konferenční lize. Považuju tudíž za reálné zůstat v evropských pohárech celý podzim. Pro klub by to byla veliká odměna," tvrdí devětadvacetiletý Nguyen.

Před rokem se stal v Liberci nechtěným, avšak ve Slovácku si okamžitě vybojoval pozici prvního gólmana. „Důvěra mě hrozně potěšila. Zamlouvají se mi tréninky, které probíhají ve větší intenzitě než ve Slovanu. A od začátku jsem tady cítil vítěznou atmosféru, což vyústilo v obhajobu čtvrtého místa v lize a prvenství v Českém poháru," ohlíží se brankář s vietnamskými kořeny za úspěšným premiérovým rokem v novém angažmá.

Nguyen si pochvaluje i mimofotbalový život na Slovácku. „Oproti Hradišti či Uherskému Brodu, kde bydlím, je Liberec hotové velkoměsto. Ale nic mi nechybí. A zatímco na severu Čech často pršelo, tady skoro pořád svítí sluníčko. A jsou zde velice příjemní lidé. Lidské vztahy jsou na Moravě většinou pevnější než v Čechách," zjistil.

Hned ale dodal, že žádnou křivdu vůči Liberci necítí. „Tamní vedení si mě v roce 2018 vytáhlo z Vlašimi z druhé ligy, za což jsem dodnes vděčný. I za Slovan jsem si zachytal Evropskou ligu. Myslím, že jsem tam odvedl dobrou práci. Liberec pomohl mně, a já jemu. Rozchod pak sice nebyl úplně ideální, ale i to se někdy stává," říká Nguyen smířlivě.

V minulosti se už zúčastnil v roli třetího brankáře srazů české reprezentace, avšak pro červnové zápasy v Lize národů zůstal jen mezi náhradníky. „Už to je samo o sobě úspěch. Velkou hlavu si z toho nedělám. V nové sezoně se budu snažit navázat ve Slovácku zejména na loňský podzim, kdy jsem byl stoprocentně zdravý a dařilo se mně. Když zaujmu trenéry národního týmu, bude to pochopitelně jen plus," má jasno.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 93. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice