Hlavní obsah

Plzeň přejela Zlín, Baník proti deseti pouze remizoval, gólové hody v Liberci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sobotní program 22. kola Fortuna ligy se nesl v duchu remíz, všechny duely, které začaly v 15 hodin, skončily dělbou bodů. Ve žhavém derby o severní Čechy mezi Libercem a Jabloncem sledovali diváci gólové hody, díky parádnímu závěru vytěžil Slovan bod za remízu 3:3. Baník ztratil slibně rozehraný zápas s Bohemians (1:1). V zápase mezi Hradcem a Mladou Boleslaví branka nepadla. Teplice se rozešly s Karvinou smírně 2:2. Plzeň hostila od 18 hodin Zlín a bez větších problémů si dokráčela pro výhru 3:0, třemi body si upevnila třetí příčku.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Jhon Mosquera (vlevo) slaví s Caduem svoji parádní branku z přímého kopu

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Jablonce vstoupili do podještědského derby lépe, hned ve druhé minutě se ve stoprocentní šanci nedokázal prosadit hostující univerzál Jakub Martinec, v osmé minutě domácí gólman Bačkovský skvěle vychytal Nebylu. Ve 13. minutě už se ale hosté mohli radovat, sudí Pechanec po intervenci VAR nařídil penaltu za ruku Varfolomeeva, k té se postavil Chramosta a střelou k pravé tyči bezpečně proměnil.

Začátek druhého poločasu se opět odehrával v režii hostí, v 58. minutě se po nedorozumění s Bačkovským do vlastní branky trefil Mikula. V 72. minutě proměnil pokutový kop domácí útočník Rabušic a snížil na 1:2. Jablonec ale dokázal bleskově odpovědět, když se o minutu později prosadil Chanturishvili. Při brance došlo k nešťastné srážce Prebsla s Bačkovským a domácí brankář musel být na nosítkách odnesen z hřiště. Díky skvělému závěru se domácím podařilo srovnat, nejprve se v 85. minutě prosadil Preisler, o šest minut později srovnal na konečných 3:3 Chaluš.

Duel mezi Hradcem Králové a Mladou Boleslaví příliš fotbalové krásy nenabídl, ani jeden z týmů se gólově prosadit nedokázal. Oba týmy tak prodloužily čekání na výhru, „votroci“ už na tři body čekají čtyři kola, Středočeši dokonce osm.

Fotbalistům Baníku se nepodařilo navázat na výhru v Mladé Boleslavi, když doma ztratili slibně rozehraný zápas s Bohemians. Ve 32. minutě poslal Ostravu do vedení David Buchta. V 59. minutě po faulu Jurošky zahrávali klokani penaltu, tu však perfektním zákrokem zneškodnil domácí Letáček, když navíc o čtyři minuty později šli hosté do deseti po faulu Puškáče, vypadalo to, že si domácí dojdou pro pohodlnou výhru. Opak byl ale pravdou, hosté se vybičovali k parádnímu výkonu a v 83. minutě srovnal svým premiérovým gólem v dresu Bohemians David Huf.

Do Teplic přijela Karviná a už ve 14. minutě se šťastnou tečí prosadil Krčík. Domácí dokázali v rozmezí 53. až 64. minuty zápas otočit, když se postupně prosadili Fila z penalty a Yasser. Slezané nechtěli prohrát i čtvrtý jarní duel, zásluhou Akinyemiho srovnali v 79. minutě na 2:2, a když rozhodčí po konzultaci s VAR neuznal v 95. minutě branku domácího Mičeviče, bylo o dělbě bodů jasno.

Plzeň byla od úvodního hvizdu lepším týmem, držela míč, ale jednalo se spíše o platonický tlak. Ten ukončil ve 20. minutě parádní ranou z přímého volného kopu z 22 metrů záložník Viktorie Jhon Mosquera. Navýšit vedení domácích mohl hned o minutu později Šulc, tváří v tvář Dostálovi se ale neprosadil. Druhý gól v zápase mohl vstřelit ve 29. Mosquera, svoji dorážku z malého vápna ale poslal do brankáře. V nastavení prvního poločasu úřadoval opět brankář ševců Dostál, když skvěle vychytal Chorého.

Zlín prožil vstup do druhého poločasu jako z hororu, už po třech minutách druhé půle se šťastně prosadil Šulc, kterého svou střelou trefil do nohy v předbrankovém prostoru aktivní Mosquera. Skóre uzavřel druhou brankou v duelu Šulc, který se po rohovém kopu dostal k hlavičce Chorého a z blízkosti napálil míč pod horní tyč.

22. kolo Fortuna ligy
Slovan Liberec – FK Jablonec 3:3 (0:1)
Branky: 72. Rabušic z pen., 85. Preisler, 90.+1 Chaluš – 13. Chramosta z pen., 58. vlastní Mikula, 73. Čanturišvili
Baník Ostrava – Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
Branky: 32. Buchta – 83. Huf
Teplice – Karviná 2:2 (0:1)
Branky: 53. Fila z pen., 64. Jásir – 14. Krčík, 79. Akinyemi
Hradec Králové – Mladá Boleslav 0:0
Viktoria Plzeň - FC Zlín 3:0 (1:0)
Branky: 48. a 87. Šulc, 20. Mosquera

Reklama