Hlavní obsah

Vedení Baníku: Pozice Pavla Vrby je stejná jako před prvním kolem

Jediná výhra z šesti zápasů, čtrnácté místo v ligové tabulce. Ostravský Baník si v těchto dnech připomíná sto let od svého založení (8. září 1922), vedení klubu ale musí řešit mnohem méně příjemné záležitosti. Přes mizerný start do sezony k nim ale, zdá se, nepatří změna na postu trenéra. Pozice Pavla Vrby, jehož návrat do Baníku zatím nepřináší očekávánou fotbalovou radost, je podle sportovního ředitele Aloise Grussmanna i nadále pevná.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Pavel Vrba během utkání s Hradcem Králové.

Článek

„Špatný start nás velmi trápí a zabýváme se jím čtyřiadvacet hodin denně, ale nijak nezměnil pozici trenéra. Pozice Pavla Vrby je úplně stejná jako před prvním kolem. Má naši plnou důvěru a společnými silami musíme najít cestu ven ze současné situace," zdůraznil Grussmann.

„Nemůžeme být spokojeni, hlavně s třemi prohrami na domácím hřišti. Jediná domácí výhra ze čtyř utkání je strašně málo. Nikoho nenapadlo, že z prvních čtyř domácích zápasů třikrát nebudeme vůbec bodovat. Právě prohrané domácí zápasy jsou důsledkem našeho současného postavení v tabulce. Porazili jsme jen Zlín a to je vzhledem k losu málo," hodnotil Grussmann.

Zkušená posila pro Vrbu? Myslím, že takový blázen by Baníku pomohl, hodnotí expert v PřímákuVideo: Sport.cz

Reakce na nepovedený start byla zatím taková, že kádr ligového opustili čtyři hráči (Chlumecký, Juroška, Budínský a Pokorný). „Před sezonou jsme na tiskové konferenci jako jeden z hlavních cílů uvedli inventuru stávajícího kádru. S tím koresponduje i pohyb v kádru A-týmu v uplynulých dvou týdnech, kdy odešli čtyři hráči. Úvodní kola nám ale současně ukázala, že se kádr neobejde bez zkvalitnění," řekl Grussmann.

Foto: ČTK

Pavel Vrba během utkání s Hradcem Králové.

A přestože vedení podle Grussmanna zvažuje posílení, nikdo nový se Vrbovi zatím nehlásil. Padlo jméno českobudějovického Jakuba Hory, který měl mít konflikt s trenérem Jozefem Weberem. To ale jihočeský klub v tomto týdnu dementoval. „Dynamo se pilně připravuje na duel se Slavií Praha, na úterním tréninku nechyběl ani Jakub Hora. V týmu pokračuje, k žádnému konfliktu mezi ním a trenérem nedošlo," uvedl klub na oficiálním twitterovém účtu.

Uzávěrka přestupů je ve čtvrtek. „Je to otevřené. Jednali jsme o několika hráčích, padala různá jména a varianty, ale do tohoto okamžiku nic hotového není. Asi mohu prozradit, že jsme stáli například o Vlkanovu, bohužel Plzni v současné situaci nemůžeme konkurovat, tak to prostě je. Takové finanční možnosti nemáme. A přivést teď za každou cenu hráče odjinud jen proto, ať někdo přijde, to taky nechceme," uvedl Grussmann.

Naděje získat kvalitu se nevzdává. „Zbývají necelé dva dny a určitá jednání jsou otevřená. Jsme si ale jisti, že současné mužstvo má kvalitu na to, aby se ze čtrnáctého místa dostalo vlastními silami. To teď musí být naši prvořadou snahou. Nesledovat horní šestku, ale dostat se do středního pásma tabulky, co nejdále od posledních tří míst. Tak bych definoval a přehodnotil náš momentální krátkodobý cíl pro nejbližší týdny a měsíce," nastínil sportovní ředitel Baníku.

Reklama