Hlavní obsah

Veselý nekalkuluje. Dvěma výhrami se vyhneme baráži, ví po triumfu ve Zlíně trenér Bohemians

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po jedenácti ligových zápasech bez výhry se konečně dočkali zase plného bodového zisku. Fotbalisté Bohemians 1905 zvítězili ve Zlíně hlavně díky vydařené první půli hladce 4:1 a oživili naději na to, aby se vyhnuli nevyzpytatelné baráži. Trenér Pražanů Jaroslav Veselý mohl po vydařeném utkání svoje mužstvo převážně chválit.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Bohemians Praha 1905 Jaroslav Veselý.

Článek

Jak hodnotíte střetnutí v moravském městě?

Možná to bude znít jako klišé, ale my jsme jeli do Zlína vyhrát. Byl to náš jednoznačný cíl, který se podařilo naplnit. První poločas byl zcela v naší režii. Hronek sice hned zkraje zahodil tutovku, ale to nás nevykolejilo. Díky důslednému presinku jsme si vytvořili další šance. Tentokrát se nám je dařilo proměňovat.

Do druhého poločasu jste vstoupili s luxusním tříbrankovým náskokem, ale Zlíňané působili po změně stran herně lepším dojmem...

Je to tak. Vypracovali si asi čtyři gólové příležitosti, ale naštěstí nás podržel výtečnými zákroky brankář Valeš. Především díky němu jsme stále drželi komfortní vedení. I tak jsme ale měli dohrát utkání ve větším klidu. Navzdory hladkému vítězství mám ke druhé půli určité výhrady.

Zlín před týdnem podobně jasně zdolal doma Teplice. Viděl jste na něm určité uspokojení?

Možná Zlíňany vysoké vítězství trochu ukolébalo. My jsme zase kvůli tomu byli mimořádně ostražití, měli jsme ještě větší motivaci je porazit.

Připomínali jste si před utkáním, že se vám na Zlín dlouhodobě v lize daří? Na jeho hřišti jste neprohráli už dlouhých devatenáct let.

Já na takové statistiky moc nedám. Ale něco na nich asi přece jen bude. Že to Bohemce se Zlínem většinou jde, se zřejmě projevilo pozitivně na psychice našich hráčů. Víc si věřili. Takže neskrývám, že jsme si úspěšnou bilanci před zápasem připomněli.

V tabulce nadstavbové skupiny o záchranu jste si výhrou polepšili, avšak stále figurujete na čtrnácté barážové příčce. Co čekáte od zbývajících dvou střetnutí?

Uděláme maximum, abychom v úterý zvítězili v Jablonci, a poté zdolali doma i Karvinou. Máme všechno ve svých rukách, nemusíme se ohlížet na další výsledky. Pokud získáme šest bodů, v lize se udržíme už po nadstavbě. Proto nemá smysl jakkoliv kalkulovat. A když se nám to nepovede, budeme muset zvládnout záchranu přes baráž.

Reklama