Hlavní obsah

VIDEO: Střížkovští svůj zápas podzimu zvládli a už nejsou poslední

PRAHA

Bitva o naději, to byl pro Bohemians Praha domácí duel s Brnem. Pokud chtěli poslední Střížkovští získat trochu šancí na záchranu, museli už konečně vyhrát. To se jim i díky mátožnému výkonu Beránkova souboru podařilo a po výhře 2:1 přenechali šestnáctou příčku Českým Budějovicím.

Článek

Střížkovští plánovali opustit poslední příčku tabulky. Duel s Brnem tedy pojali jako zápas podzimu, tím spíše, že v minulé sezóně nedokázali soupeře ani jednou porazit. „Rozhodne se o tom, zda pro jaro zůstaneme ve hře o záchranu,“ burcoval mužstvo trenér Jaromír Jindráček.

Moravané po vydařeném ligovém startu už dva měsíce klopýtají a v úvodu strahovského zápasu to hned bylo znát. Agilní Dobeš si mohl po levé straně běhat, jak chtěl, a po jeho druhém úniku trefil Dittrich již ve 4. minutě tyč. Brno nebralo hrozící nebezpečí vážně, navíc přišla hrubka jeho brankáře. Dittrichův centr Bureš podcenil, míč se odrazil od břevna a dobíhající Jeslínek měl snadnou práci otevřít skóre.

S těsným náskokem si Střížkovští vystačili, omezili aktivitu vpřed na nutné minimum a spoléhali, že se mátožné Brno udusí ve vlastní šťávě. Předpoklad to byl dost přesný, takže na liduprázdném Strahově byla k vidění pouťová kopaná... Ozvláštnila ji aspoň chytrá Dostálkova přihrávka, brněnský bijec Rabušic však nevyužil toho, že také Belaňovi povážlivě vypadl míč z rukou.

Hostujícímu kouči Beránkovi bylo jasné, že takhle by se zázraku nedočkal a do druhé půle přišel s hned dvojnásobným střídáním. Efekt to přineslo v 57. minutě. Šanci Rabušice ještě stačil Belaň pokrýt, střídající Dalmo však zachoval při dorážce chladnou hlavu a před odkrytou brankou vyrovnáním nepohrdl. Po sedmi minutách ovšem Pražané znovu vedli, Dobeš prudkou střelou propálil Bureše. Podruhé už si domácí vedení vzít nenechali a zlaté tři body uhájili, přestože dohrávali bez vyloučeného Dobeše.

Bohemians Praha - Brno 2:1 (1:0)
Branky: 13. Jeslínek, 64. Dobeš - 57. Dalmo. Rozhodčí: Příhoda - Slavík, Vysloužil. ŽK: Kincl, Lencevič, Dobeš - Dalmo. ČK: 89. Dobeš. Diváci: 982.
Bohemians Praha: Belaň - Macháček, Lencevič, Horáček, Modeste - Turtenwald - Dittrich (81. Heidenreich), Zoubek (90. Obermajer), Dobeš - Jeslínek (56. Fenyk), Kincl. Trenér Jaromír Jindráček.
Brno: Bureš - Križko, Dvorník, Sus, Čoupek (71. Szegedi) - Šural (46. Dalmo), Dostálek, Mareček, Polách, Leo (46. Lira) - Rabušic. Trenér Miroslav Beránek.

Reklama

Související témata: