Hlavní obsah

Virtuální derby Slovácka se Zlínem vyneslo nemocnicím 300 tisíc

Praha

Virtuální derby mezi fotbalisty Slovácka a Zlína vyneslo na pomoc v boji s pandemií koronaviru 300 625 korun. Výtěžek z prodeje vstupenek poputuje do nemocnic v Uherském Hradišti a ve Zlíně. Kluby o tom informovaly na svých webech.

Foto: Sport.cz

Slovácko a Zlín sehrály virtuální derby

Článek

"Nemocnice ve Zlíně tento finanční dar využije na nákup druhého analyzátoru pro mikrobiologickou laboratoř, kde testujeme odebrané vzorky u pacientů s podezřením na covid-19. Uherskohradišťská nemocnice plánuje finance využít na nákup dalších ochranných pomůcek, jako nemocnice pro covid pozitivní pacienty má v této oblasti enormní spotřebu tohoto zdravotnického materiálu," citovaly zlínské stránky předsedu představenstev nemocnic Zlínského kraje Radomíra Maráčka. "Uspořádat virtuální derby byl skvělý nápad a my si tohoto vstřícného kroku velmi vážíme," uvedl Maráček.

Všechny zakoupené vstupenky byly slosovatelné a vybraní fanoušci získají podepsané dresy českých reprezentantů Michala Sadílka, Filipa Nováka, Ondřeje Čelůstky nebo někdejšího hráče národního týmu a nyní generálního manažera Zlína Zdeňka Grygery.

V době koronavirové pandemie to byl už několikátý virtuální charitativní zápas v Česku. Druholigová Zbrojovka Brno na pomoc zdravotníkům zorganizovala reprízu duelu se Slavií z roku 1996, Jablonec si "zahrál" podještědské derby s Libercem, Olomouc si připomněla souboj s Realem Madrid a Teplice zápas s Dortmundem. Imaginární derby se uskutečnilo i mezi pražskými rivaly Slavií a Spartou.

Reklama

Související témata: