Hlavní obsah

Vítr narušil přípravu Plzně, praporky ohýbal až k zemi! I tak nabídl zápas řadu pozitiv, těší Horvátha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžký soupeř, ještě těžší podmínky. Fotbalisté Plzně ve druhé přípravě na soustředění ve Španělsku remizovali s maďarským mistrem Ferencvárošem Budapešť 0:0. Pondělní zápas s vítězem jedné ze skupin Evropské ligy ovlivnil silný vítr.

Foto: FCVP

Útočník Plzně Rafiu Durosinmi (vpravo) v přípravném duelu s Ferencvárošem na soustředění ve Španělsku.

Článek

Dlouhé pasy měnily směr, zastavovaly se, nebo naopak nabraly obrovskou rychlost. Poryvy větru ohýbaly rohové praporky až k zemi. „Vítr byl opravdu silný, ovlivnil průběh zápasu. V první půli jsme hráli po větru, i proto jsme měli víc šancí než po přestávce," citoval klubový web asistenta trenéra Pavla Horvátha.

Podle něj nabídl duel s Ferencvárošem i tak řadu pozitiv. „Stál proti nám těžký soupeř, který postoupil do jarního osmifinále Evropské ligy. Byla to rozhodně skvělá prověrka," řekl Horváth, kterého potěšily také návraty dalších svou marodů. Adama Vlkanovy a Jhona Mosquery. Už do pátečního utkání s Heidenheimem (1:1) zasáhl záložník Jan Sýkora, který byl mimo hru od října.

„Jsem rád, že jsem zpátky. Cítil jsem se dobře i fyzicky, nepociťoval jsem, že jsem měl herní pauzu. Všechno drží," pochvaloval si Vlkanova. Západočeši zatím hledají střeleckou formu, ve dvou zápasech ve Španělsku vyprodukovali jediný gól. Na druhou stranu pouze jeden inkasovali. „Je skvělé, že jsme proti velkému soupeři uhráli vzadu nulu. Doufám, že příště dáme nějaký gól," podotkl Vlkanova.

Příležitost budou mít viktoriáni v pátek. V generálce na jaro se v Benidormu postaví norskému Molde. Je znát, že příprava už směřuje do finále? „Zatím jsme nezvolnili, trénujeme tvrdě. Kluci toho mají dost. Před generálkou bude ladit herní věci a věnovat se standardkám," uvedl Horváth.

Plzeňští se den po generálce vracejí domů, do jara vstoupí v sobotu 28. ledna domácím zápasem s Hradcem Králové.

Reklama

Související témata: