Hlavní obsah

Votrokům azyl svědčí. Ale my tady už přece prohráli, žertoval Koubek po remíze s Baníkem

Mladá Boleslav

Aby nebyl spokojený... Nejdřív vyřadil Baník z domácího poháru, deset dnů na to s ním se svými „votroky“ v ligovém duelu remizoval. Kouč Východočechů Miroslav Koubek na ostravský klub, s nimž před jedenácti lety bojoval o titul, prostě umí. I proto jsou oba týmy po sobotní dělbě bodů sousedy v tabulce. A v její horní polovině, což je od nováčka počin rozhodně nečekaný. Zvlášť, když musí brát za vděk mladoboleslavským vyhnanstvím.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jiří Fleišman z Ostravy a Jan Mejdr z Hradce Králové.

Článek

V azylu se mu však daří, neboť na mladoboleslavském trávníku ještě neprohrál.

„Omyl, my jsme tady prohráli. Minule s Mladou Boleslaví, ale je pravdou, že domácím mužstvem byla ona," žertoval dobře naladěný trenér Koubek poté, co jeho tým na sérii bez prohry na „vlastním" hřišti navázal i s Baníkem.

„Abych byl úplně spokojený, musela by být naše bilance obrácená," tvářil se navenek neskromně, jako by mu byly tři dosavadní výhry a čtyři remízy málo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Hradce Králové Miroslav Koubek.

„Bod ale přijímám, protože je pro nás cenný. Baníkem je silným soupeřem, ale už výhrou v osmifinálovém pohárovém střetnutí na jeho hřišti jsme se přesvědčili, že si i na něj můžeme věřit. Tedy, pokud hráči splní věci taktického rázu," připomněl Koubek deset dnů staré vítězství svých „votroků" v MOL Cupu ve Vítkovicích.

„Však jsme také ze soupeře cítili, že nás bude chtít v ligové odvetě převálcovat za to, že jsme ho vyřadili z poháru," byl si Filip Kubala vědom výjimečné motivace, s níž hosté do sobotního utkání vyrukovali.

„Proti Hradci se však hraje hrozně těžce. Praktikuje důrazný a hodně nepříjemný fotbal, důsledně brání a čeká na rychlé protiútoky, které jsou hodně nebezpečné. Však nás z jednoho takového potrestal, čímž narušil naše plány. Neměli jsme inkasovat jako první, měli jsme počkat, až soupeř hru otevře," přiznával trenér Baníku Ondřej Smetana, že vedoucí branka střídajícího Kubaly narušila nachystanou partituru, s níž jeho tým přijel.

A nic na tom neměnilo, že srbský legionář Kuzmanovič už po osmi minutách vyrovnal, protože další branku už Baník nepřidal, i když si v závěru převahu vynutil.

„Pomohlo nám střídání a změna v rozestavení," pochvaloval si Smetana, že měl při korekcích sestavy šťastnou ruku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Ondřej Smetana v akci.

I Koubek ji ale měl. A nejen proto, že poslal na hřiště Kubalu, který po pěti minutách otevřel skóre.

„Problémy nám nastaly už před zápasem, kdy ze středové čtveřice vypadli hned tři hráči. Musel jsme proto improvizovat, ale musím Urmu a Soukeníka pochválit, jak zápas zvládli. Stejně tak obranu i Kubalu, který je u nás na hostování. Dělá pokroky, je na dobré cestě, proto dostává stále větší minutáž," kvitoval Koubek, že i přes problémy se sestavou jeho tým ani v sedmém utkání v mladoboleslavském vyhnanství neprohrál a s dvaceti body na kontě se drží v tabulce na šesté příčce.

„Teď aby nám to hlavně vydrželo," přál si po remíze s Baníkem.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 36. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 34. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Sparta - Ostrava 0 : 0 37. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice