Hlavní obsah

Vrba lituje odchodu Hrubého. Jedinou novou tváří je ve Zlíně prozatím obránce Obadal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouhé dva týdny po úspěšné baráži s Vyškovem fotbalisté Zlína už zahájili přípravu na nový ročník nejvyšší soutěže. Na prvním tréninku chyběl kromě Gruzínce Čanturišviliho, jenž zamířil do Jablonce, i další záložník Hrubý, který se po skončení smlouvy rozhodl pro přestup do Bohemians 1905.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zlína Pavel Vrba během utkání nadstavby v Pardubicích.

Článek

„Hrubý byl pro nás na jaře důležitý hráč, jenž nám výrazně pomohl k záchraně. Byl jsem s ním v kontaktu, přál jsem si, aby zůstal. Z rodinných důvodů se ovšem rozhodl pro návrat blíž k domovu. Musíme to respektovat," mrzí kouče Ševců Pavla Vrby ztráta opory.

Ve Zlíně už nepočítají s veterány Procházkou a Hlinkou ani se stoperem Jeřábkem či útočníkem Silným. Kontrakt vypršel také útočníkům Kozákovi a Balajovi. „S nimi ještě jednáme. Nepodávali výkony úplně podle našich představ, ale pomohli nám k záchraně. Je to ale i otázka na ně, zda chtějí u nás pokračovat," přemítá trenér.

V Baťově městě by měl i v nadcházející sezoně zůstat talentovaný středopolař Slončík. „Pro budoucnost takového hráče je lepší, aby měl pravidelnou zápasovou zátěž, než aby v lepším klubu vysedával na lavičce," míní Vrba.

Jediným úplně novým jménem ve zlínském mužstvu je prozatím obránce Kryštof Obadal. Rodák z Uherského Brodu prošel mládežnickými celky Slovácka a Slavie, z níž zamířil do Mladé Boleslavi. Naposledy hostoval ve slovenském Pohroní. „Je to jeden z vytipovaných fotbalistů, který s námi už začal trénovat. Věřím, že další přijdou během nadcházejících dvou týdnů," uvítal by bývalý kouč Plzně, Sparty i národního mužstva.

Příležitost v letní přípravě dostávají rovněž talentovaní odchovanci Bužek, Polášek, Hamalčík, Číž a Kulíšek. Z hostování v Třinci se vrátil Hrdlička a šanci se bude snažit využít i útočník Bobčík, který na jaře vypomáhal Hodonínu v MSFL. „Mladí kluci dostanou prostor a bude záležet jen na nich, zda si řeknou o místo v týmu," tvrdí Vrba.

Ševci se budou na nový ročník první ligy připravovat výhradně v domácích podmínkách. V plánu mají pět přátelských utkání. K prvnímu z nich nastoupí v sobotu proti Třinci. Poté je čekají duely se slovenskou Žilinou, Opavou a Prostějovem. V generálce změří síly v sobotu 15. července s brněnskou Líšní. Dějištěm všech zápasů bude Zlín.

Reklama