Hlavní obsah

Vstup do zápasu byla katastrofa, soptí Jarolím. Vzadu jsme byli děraví jak cedník

Ale, ale pánové, takhle se o posun do skupiny o titul nebojuje! Fotbalisté Mladé Boleslavi v 17. ligovém kole první ligy doma překvapivě podlehli Pardubicím 2:3. Už po osmnácti minutách prohrávali o tři góly a zápas nezachránili. Středočeši tak nebodovali po dvou vítězstvích a nevyužili šanci poskočit do elitní šestky. Zůstali na sedmém místě a v příštím kole nastoupí na hřišti vedoucí Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím nemohl uvěřit, co se na trávníku děje...

Článek

Šokující úvod jen těžko vydýchává. „Vstup do zápasu byla katastrofa. Vzadu jsme byli děraví jak cedník. To, co jsme soupeři dovolili, je pro mě nepochopitelné," láteří trenér Karel Jarolím.

„Samozřejmě s výsledkem se pořád ještě něco dalo dělat, ale když soupeře pustíte do takového náskoku, je to složitější. My jsme se svými situacemi nakládali lehkovážně, přitom jsme jich měli dost. I první poločas. Škoda, že v samotném závěru Marek Suchý po rohu neproměnil šanci," kaboní se kouč Mladé Boleslavi.

Po přestávce se jeho tým opravdu zvedl, ale bylo už pozdě.

„Druhý poločas jsme tlačili, šance jsme si nějaké vytvořili, ale bohužel se nám podařilo vstřelit jenom dvě branky. Ale výsledek se rodil v prvních 18 minutách, kdy naše obrana působila tragicky," nejde Jarolímovi na rozum.

Pro kolaps defenzivy nemá vysvětlení. „Nechápu. Kdyby tam byli hráči, kteří nemají žádné zkušenosti... Ale o našich se to říct nedá, za sebou už něco mají. Třeba při gólu Chytila na 2:0 nebyl v dobrém postavení brankář Šeda."

Před duelem na Slavii tak bude muset přemýšlet o korekturách v obraně. „Někdy inkasované góly souvisí i se součinností ostatních hráčů zepředu, ale tohle byly situace, které jsme měli řešit podstatně líp, ne tam být jako suchý strom," durdí se Jarolím.

Zápas ze zdravotních důvodů nedohrál navrátilec Václav Kadlec. „Sám si řekl o střídání, měl nějaký problém," potvrzuje trenér.

Reklama

Související témata: