Hlavní obsah

Z náhradníka ofenzivní bombarďák. Těží z toho celá Slavia, líčí expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zažívá snové jaro. Slávistický útočník Václav Jurečka herně i střelecky pookřál a na konci letošního ročníku se z vytáhlého forvarda stala klíčová postava sešívané ofenzívy. Osmadvacetiletý odchovanec Opavy naposledy řídil demolici proti Bohemians (6:0), čtyřmi vstřelenými góly se navíc stal teprve druhým hráčem Slavie, který se v samostatné české lize trefil čtyřikrát v jediném duelu. „Jurečka je příkladem, že se dá do základu dostat trpělivostí a pracovitostí,“ hodnotí v pořadu Přímák na webu Sport.cz Vratislav Lokvenc, bývalý hráč Sparty, kterému se stejný úspěch povedl před třiadvaceti lety.

Čtyřgólový střelec Jurečka a vzpomínky Lokvence. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Jurečka přitom v duelu proti Bohemians nastupoval v roli podhrotového útočníka. Trenér Jindřich Trpišovský tak po pozici klasického útočníka a křídelníka zkusil v ofenzívě další variantu. „Trpišovský ví, co v Jurečkovi má, a proto mu našel takový post. Líbí se mi tady nejvíc, je to pro něj výborné," popisuje bývalý reprezentační útočník Vratislav Lokvenc.

Osmadvacetiletý forvard přitom v první části sezony zrovna herně nezářil. Vyplatila se trpělivost a čekání na správný čas. „Je příkladem toho, že se dá do základu dostat trpělivostí a pracovitostí," pokračuje Lokvenc. „Má dobré zakončení a umí si najít místo. Navíc toho hodně oběhá. I ve Slovácku hrál výborně, ale ve Slavii má daleko lepší spoluhráče. Dokážou ho v šestnáctce najít," dodává devětačtyřicetiletý rodák z Náchoda.

Přímák s bývalým reprezentačním útočníkem Vratislavem LokvencemVideo: Sport.cz

Z gólových přírůstků nyní těží celý tým. „Potřeboval nějaký čas k adaptaci. Když se podíváme na podzimní čísla, tak ta nebyla úplně oslňující. Postupně se do toho dostal. Není první, u koho můžeme tento vývoj pozorovat. Takových hráčů je víc. Teď sklízí plody trpělivosti a těží z toho celá Slavia," líčí fotbalový expert Sport.cz Martin Mls.

Jurečka se počinem proti Bohemians zapsal do listiny čtyřgólových střelců, kde mimo jiné figuruje i Lokvencovo jméno. Někdejší forvard pražské Sparty se čtyřmi trefami blýskl v roce 2000. „Vzpomínky jsou furt čerstvé. Když dá někdo čtyři góly, tak si na to člověk hned vzpomene. Tenkrát jsme vyhráli v Budějovicích 4:1. Měli jsme navíc v nohách Ligu mistrů a nebyl čas na trénink. Jde spíš o to, aby se hráč a mužstvo dalo do psychické pohody," vzpomíná na památný moment vytáhlý fotbalista.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák s bývalým reprezentačním útočníkem Vratislavem Lokvencem, se můžete podívat ve videu.

Reklama

  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.