Hlavní obsah

Z Pardubic není Hašek nadšený. Přesto věří v úspěšnou premiéru na lavičce fotbalistů Zbrojovky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kouče Martina Haška, který převzal brněnské fotbalisty po odvolaném Richardu Dostálkovi, čeká na lavičce Zbrojovky speciální premiéra. Jeho nový tým se utká v neděli od 16:00 v záchranářském ligovém duelu na královopolském stadionu s posledními Pardubicemi, odkud pochází a kde v minulosti působil jako hráč i trenér.

Hodně mě naučil, prozrazuje Hovorka o Martinu Haškovi v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

„Nejsem z toho úplně nadšený. V Pardubicích jsem se narodil a hrál jsem za ně do dvaadvaceti let. Odrazil jsem se odtud do velkého fotbalu. Potom jsem tamní mužstvo ve druhé lize i trénoval. Jsem kamarád s panem Zavřelem, který je v klubu místopředsedou představenstva a sportovním ředitelem. Teď jsme si spolu ale nevolali, nebylo by to úplně vhodné," prohlásil Hašek.

Připouští, že to pro něj bude poněkud odlišné utkání než s kterýmkoliv jiným ligovým soupeřem. „Všechno musí ale teď jít stranou. Oni mají svoje problémy, a my taky. Takže se pochopitelně soustředím na ty naše," uvedl třiapadesátiletý trenér. Pro nedělní duel mu chybějí zranění Souček, Endl a Pachlopník i vykartovaný Texl.

Hašek si uvědomuje, že se Pardubičtí na jaře hodně zvedli. „Povedly se jim příchody. Zejména gólman Nita je velkou oporou. Jsou hladoví a rozhodně nejsou odevzdaní. Energii jim dodal nový stadion. Přistoupíme k utkání s respektem, avšak věřím, že jsme schopni uspět. Těším se na brněnské fandy. Budeme jejich pomoc moc potřebovat," zve příznivce Zbrojovky do hlediště.

Rychlý fotbal ve Fortuna lize předvádějí Slavia, Sparta, Mladá Boleslav i Pardubice. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

K týmu z nejvyšší soutěže se Hašek vrátil po čtyřech letech. „Komentoval jsem pro televizi, takže jsem ligu celou dobu bedlivě sledoval. V Praze jsem vedl individuální i skupinové tréninky. Nebylo tudíž tak obtížné dostat se do toho zpátky. Snažil jsem se po svém příchodu do Brna kluky povzbudit a navodit v přípravě i v kabině pohodové prostředí. Vedl jsem s hráči individuální pohovory, abych tým co nejvíc poznal. Chci, abychom pracovali v radosti a v co nejlepší atmosféře. A zároveň velmi poctivě. Fotbal je kreativní hra a aby byl člověk kreativní, musí být uvolněný, a nikoli pod stresem," prozradil svoje krédo.

Nadcházejících šest týdnů považuje za mimořádně náročné. „Musíme je zvládnout a ligu v Brně udržet," má jasno Hašek. Je domluvený s vedením klubu, že v takovém případě bude v moravské metropoli pokračovat i v příští sezoně. A pokud by došlo na nejhorší a Zbrojovka sestoupila? „O tom jsme se vůbec nebavili," konstatoval.

Jak se změnily Pardubice po příchodu Radoslava Kováče? Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Brno považuje za klub se značným potenciálem. „Zatím je to ale tak trochu spící obr. Pořád čekám, kdy ve spolupráci s městem postaví nový stadion. Pak ji vidím ve společnosti top mužstev nahoře v tabulce," poznamenal.

Ponechal si dosavadního asistenta Jozefa Dojčana i trenéra brankářů Martina Doležala. „Dostal jsem volnou ruku přivést si svoje spolupracovníky. V rozehrané sezoně nemám ale pochopitelně připravený tým lidí, kteří by se ke mně po zavolání hned připojili. Pepu Dojčana i Martina Doležala jsem už stihl poznat. Myslím, že nám to bude perfektně fungovat," očekává Hašek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.