Hlavní obsah

Za hranice hřiště. Slavia založila nadační fond a vydala etický kodex

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Slavia a Odbor přátel klubu založily nadační fond. Cílem je zaměření se na podporu projektů a aktivit nejen charitativního charakteru. Klub kvůli tomu vytvořil speciální oddělení, které má na starost dlouhodobou strategii společenské odpovědnosti.

Foto: SK Slavia Praha

Slavia pomáhá finančně neziskovému sdružením Donor.

Článek

„Chceme my využít našeho postavení ve společnosti a hrát důležitou roli v rozšiřování aktivit ve vzdělávání, sociální oblasti a ekologii. Slavia vstupuje za hranice hřiště," uvedl na středečním setkání v Edenu šéf Slavie Jaroslav Tvrdík.

Součástí těchto aktivit je i založení Nadačního fondu Slavie. Jeho pomoc bude celorepubliková. Oba zakladatelé fondu navazují na činnost Jubilejního fondu literárního a řečnického spolku Slavie, který od roku 1982 pomáhal chudým studentům. „Zapojit do našeho projektu chceme postupně i zájemce z řad fotbalových oddílů s názvem Slavia, které jsou logickým a přirozeným partnerem," řekl Tvrdík.

Foto: SK Slavia Praha

Šéf fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík na setkání s novináři

Činnost fondu bude financována z darů i ze strany klubu. SK Slavia do něj vloží půl milionu korun, deset tisíc vstupenek na svoje utkání a věcné dary. Plus bude pořádat charitativní zápasy týmu osobností Slavie v regionech pod vedením útočníka Stanislava Tecla. Letos jich bude šest. Úplně první akcí fondu bude aukce čtrnácti obrazů, popisujících historii Slavie.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost fotbalistů Slavie po vstřelené brance.

„Hodláme pomáhat cíleně, po celé zemi," podotkl předseda Odboru přátel klubu David Ocetník, který je zároveň šéfem správní rady nadačního fondu. Přispět budou moci také fanoušci - přidáním libovolné částky při koupi permanentek, vstupenek na zápasy nebo na otevřené tréninky.

Pražané chtějí i nadále finančně podporovat zdravotnická zařízení a přispívat na léčbu vážně nemocným pacientům. Dlouhodobě spolupracují s neziskovým sdružením Donor, které spojuje program podpory a psychosociální pomoci pacientům po transplantaci kmenových buněk krvetvorby.

Slavia také vydala etický kodex, kterým se budou řídit všichni zaměstnanci, hráči, trenéři, management. Zavazují se chovat a hrát v duchu fair play.

Reklama

Související témata: