Hlavní obsah

Zafeiris se zranil, Staněk blízko návratu. Trpišovský: Nerozkládáme síly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S početnými absencemi pro nedělní duel s Pardubicemi musel kalkulovat trenér fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský. „Chtěli jsme postavit nejsilnější možnou sestavu,“ odmítl po výhře 3:0 spekulace, že i tak šetřil některé hráče před dvěma derby nebo duely s AC Milán. A zatímco mu kvůli zranění Christose Zafeirise naskákaly vrásky na čele, gólman Jindřich Staněk by se prý mohl vrátit dříve, než se čekalo.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský během přípravného utkání v rámci zimní přípravy se Zlatými Moravcemi

Článek
Fotogalerie

Premiérově na jaře se v základní sestavě objevili Tomáš Vlček, Mick Van Buren, Christos Zafeiris a Muhamed Tijani. Kvůli kartám nemohli nastoupit Václav Jurečka, Oscar a Ivan Schranz, zranění do hry nepustilo Matěje Juráska.

Chtěl jste výběrem sestavy trochu rozložit síly před pohárovým a ligovým derby v nadcházejícím týdnu?

Vůbec ne, máme hodně vykartovaných hráčů. Někdo navíc nebyl úplně zdravý, chtěli jsme si otestovat Zafeirise, ale bohužel musel kvůli zranění o půli dolů. Řešili jsme jen možné nasazení Tomáše Holeše a Mojmíra Chytila, jehož styl stojí hodně sil, a pokud jsou mezi zápasy jen dva dny, má to na něj vliv (Chytil nastoupil do druhé půle a vyrovnáním historicky nejrychlejšího hattricku ligy rozhodl, pozn.red.). Kromě derby nás pak čeká ještě AC Milán v Evropské lize. Zároveň jsme ale hodně upozorňovali na Pardubice. Hrozně se mi líbí. Jsou nepříjemným soupeřem, což se opět potvrdilo.

Conrad Wallem byl v základní sestavě i přes hrozbu, že v případě žluté karty proti Spartě nenastoupí. Ani u něj jste neváhal?

Opakuji, že pro nás byl duel s Pardubicemi opravdu důležitý a těžký. Conrad je typologicky hráč, který nám v podobným kláních pomůže. Chtěli jsme postavit nejsilnější možnou sestavu, teď už se soustředíme na středu a pak na víkend.

Zmínil jste Zafeirise, jak to s ním vypadá?

Odkulhal po střetu s jedním ze soupeřů, problém s vazy v kotníku. Byl z toho hodně špatný, jiné zranění ho limitovalo poslední tři týdny nebo měsíc. Pořád se ozývalo a teď přijde ještě tohle. Uvidíme po vyšetření.

Když už jsme u zraněných, kdy by mohl být k dispozici gólman Jindřich Staněk?

Zranění se vyvíjí lépe, než jsme čekali. Je v individuálním tréninku, chodí na hřiště. Jindra samozřejmě chce co nejdříve do brány, ale musíme být opatrní. Má problémy s lýtkem ve stejném místě jako na začátku přípravy, což je nejhorší. Můžeme ho poslat ho plného tréninku až v momentě, kdy tak usoudí všichni lékaři a fyzioterapeuti. Na Jindru v tomto ohledu moc dát nejde (úsměv). Věřím, že do reprezentační pauzy může být připraven.

Program Slavie bude v dalších týdnech našlapaný, jak se těšíte?

Moc. Pro realizační tým je těžké připravovat utkání hned za sebou, ale jsme v play off, kdy hrajete s jedním soupeřem vícekrát po sobě. Z AC Milán jsem nadšený. Čeká nás obrovský velkoklub s historií. Vážím si toho, že český celek může absolvovat takové zápasy, čeká nás krásné fotbalové období pro klub i fanoušky. K tomu doma Teplice, všechno super utkání. Zlepšuje se počasí, hřiště vypadá po dlouhé době fakt dobře, co více si přát. A nikdy nevíte, třeba v Evropské lize půjdeme dál my i Sparta a potkáme se ještě dvakrát.

Reklama

  2 : 2 Č. Budějovice - Slovácko 2 : 2 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Slovácko
Č. Budějovice vs. Slovácko
Č. Budějovice
Slovácko
  1 : 2 Hradec Králové - Slavia 1 : 2 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Slavia
Hradec Králové vs. Slavia
Hradec Králové
Slavia
  2 : 2 Ostrava - Liberec 2 : 2 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Liberec
Ostrava vs. Liberec
Ostrava
Liberec
  3 : 0 Plzeň - Teplice 3 : 0 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Teplice
Plzeň vs. Teplice
Plzeň
Teplice
  0 : 1 Zlín - Karviná 0 : 1 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Zlín vs. Karviná
Zlín vs. Karviná
Zlín
Karviná
  1 : 4 Olomouc - Sparta 1 : 4 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Olomouc vs. Sparta
Olomouc vs. Sparta
Olomouc
Sparta
  1 : 1 Jablonec - Ml. Boleslav 1 : 1 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Ml. Boleslav
Jablonec vs. Ml. Boleslav
Jablonec
Ml. Boleslav
  2 : 1 Bohemians - Pardubice 2 : 1 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Bohemians vs. Pardubice
Bohemians vs. Pardubice
Bohemians
Pardubice