Hlavní obsah

Žák premiérovými góly za Zlín pomohl skolit Hradec. Po změně trenéra předvádíme jiný fotbal, tvrdil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvou předchozích venkovních porážkách na Spartě a v Liberci fotbalisté Zlína před svými fandy zabrali. Ševci v podzimní ligové derniéře smetli zejména díky nevídané střelecké produktivitě v prvním poločase Hradec Králové vysoko 4:0.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Útočník Zlína Filip Žák

Článek

Moravský tým nasměroval k vítězství premiérovými dvěma trefami ve zlínském dresu útočník Filip Žák, který nastoupil v základní sestavě poprvé od 30. září. „Čekal jsem na góly docela dlouho. Štvalo mě to. Vždyť hlavně kvůli nim na hřišti jako útočník jsem. Teď to konečně přišlo. Snažil jsem se pořád pracovat naplno. Pomohly mně zápasy za béčko v MSFL. A teď jsem to naštěstí zlomil i v lize,“ radoval se Žák, který do Baťova města přestoupil v létě z Teplic.

První gól dal zblízka po Čelůstkově přesném centru a na 2:0 zvyšoval hlavou po prudkém Vukadinovičově nákopu. „To byla tak trochu náhoda. Nastřelil mě ze dvou metrů a míč se odrazil od mé hlavy do sítě. Měl jsem štěstí,“ usmíval se.

Ze svých dosavadních devíti branek v nejvyšší soutěži vstřelil Žák tři Hradci Králové. „Jestli je to můj oblíbený soupeř? To neřeším. Pro mě je důležité, že jsme sehráli výborný zápas a že jsem pomohl k důležité výhře,“ tvrdil.

Kouč Ševců Bronislav Červenka Žáka pochválil. „Nominaci pro utkání s Hradcem si zasloužil. Na trénincích pracuje pořád na sto procent. Je poctivý, vůbec nic nevypustí. Nyní přišel vhodný moment, aby se vrátil do základu. Šanci využil. To, že dal dva góly, je skvělé,“ říkal spokojený zlínský trenér.

Žáka ovšem čeká po skončení ligového podzimu operace kolena. „Jde o plánovaný zákrok. Mám odlomenou chrupavku. Na podzim jsem hrával pod prášky. Chci to mít vyřešené, byť nestihnu začátek zimní přípravy,“ prozradil.

Zlíňané si v závěru podzimní části nejvyšší soutěže pod vedením kouče Červenky, který vystřídal odvolaného Pavla Vrbu, výrazně bodově polepšili. „Po změně trenéra jsme začali předvádět úplně jiný fotbal. Až na duel v Liberci jsme notně vylepšili zejména defenzivu. Snad v tom budeme na jaře pokračovat a mně to bude dál padat,“ přeje si Žák.

Reklama

Související témata: