Hlavní obsah

Zdrcený Vrba po historické porážce: Naprosto děsivé, to jsem nikdy nezažil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě krátce po změně stran nic nenasvědčovalo tomu, že by pro fotbalisty Zlína mohl skončit ligový duel s Mladou Boleslaví takovou blamáží. Záložník Lukáš Bartošák zrovna zvýšil výstavním volejem vedení svého mužstva na 3:1 a mnozí z fanoušků Ševců se už opájeli představou rýsujícího se druhého vítězství moravského týmu v sezoně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Zlína Pavel Vrba nevěřil svým očím

Článek

Jenže poté se začaly dít velké věci. V bláznivé druhé půli otočil středočeský tým v divoké přestřelce skóre na neuvěřitelných 9:5 ve svůj prospěch, což je nový rekord v počtu gólů v jednom utkání v historii samostatné české ligy. Dosud jich nejvíc napadalo deset v zápasech Slavia - Uherské Hradiště 9:1 na podzim roku 1995 a Jablonec - Znojmo 5:5 v srpnu 2013.

„Jaké jsou moje pocity z toho, co se přihodilo? Hlavou se mi honí spousta věcí. Především jsem ale obrovsky zklamaný,“ prozradil zlínský kouč Pavel Vrba.

Hned dodal, že směrem dopředu zahráli jeho svěřenci rozhodně nejlíp za dobu jeho působení v Baťově městě. „Jenže defenzíva byla naopak naprosto šílená. To jsou dva velké paradoxy. Výkony některých našich hráčů v obraně rozhodly o tom, jak zápas nakonec dopadl,“ měl jasno.

Střetnutí vůbec nevyšlo nejistému brankáři Mateji Rakovanovi, který se chybami podepsal hned pod několik gólů Mladé Boleslavi. „Bezprostředně po utkání nebudu hodnotit individuální výkony. Ani k Rakovanovi se tudíž nevyjádřím. Všichni ale viděli, že některým hráčům se zápas vůbec nevydařil,“ věděl Vrba.

Na lavičce přitom už seděl Stanislav Dostál, který byl před svým zraněním na začátku září v derby na Slovácku zlínským brankářem číslo jedna. „Dohání tréninkové manko. Nechtěli jsme jít do rizika, že by se mu něco stalo,“ vysvětlil bývalý reprezentační trenér.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

<p></p> <p>Utkání 12. kola první fotbalové ligy: FC Zlín - FK Mladá Boleslav, 21. října 2023, Zlín. Zleva Benson Sakala z Boleslavi a Antonín Fantiš ze Zlína.</p> <p></p>

Vrba se netajil, že za stavu 3:1 pro jeho tým na začátku druhé půle věřil, že Zlíňané dovedou střetnutí do úspěšného konce. „Jenže za dalších sedm minut jsme prohrávali 3:5. To je naprosto děsivé. To by se nepřihodilo ani dorostencům. Já ani hráči jsme zcela jistě ještě nikdy nic takového nezažili. V závěru jsme neplnili vzadu vůbec nic,“ ulevoval si.

Ševci inkasovali už v předchozích ligových utkáních sedm branek doma od Plzně a pět v Ostravě. Zůstávají dál poslední a jejich postavení se vzhledem k výsledkům ostatních celků z chvostu ligové tabulky zhoršuje.

„Jestli mám ještě energii u týmu pokračovat? To teď nechci řešit. Je to na debatu s lidmi z vedení. Včetně toho, jakou cestou se hodlá klub do budoucna ubírat,“ tvrdil Vrba.

Související témata:
  3 : 0 Slavia - Plzeň 3 : 0 dohráno
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
  Jablonec - Pardubice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  Bohemians - Karviná dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
  Zlín - Č. Budějovice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články