Hlavní obsah

Získali jsme důležité body, budeme trochu klidnější, libuje si kouč Zlína

Fotbalistům Zlína se notně ulevilo. V dohrávce 18. ligového kola zdolali Mladou Boleslav 2:1 a uťali tak nelichotivou sérii deseti zápasů bez vítězství. Navíc odskočili týmům z konce tabulky.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Zlína Bohumil Páník.

Článek

„Získali jsme mimořádně důležité body. Odteď už budeme trochu klidnější. Rozhodla naše vyšší produktivita," libuje si kouč ševců Bohumil Páník.

Chválí kapitána Poznara za to, jak chladnokrevně potrestal hrubku boleslavského brankáře Diviše, jenž mu nepřesnou rozehrávkou namazal záhy po pauze na vedoucí trefu. „Mířil skvěle na dlouhou tyč. Gól nás uklidnil. Za výhru jsme strašně rádi. Z kluků to spadlo, v kabině byla po zápase skvělá nálada," prozradil trenér s úsměvem.

Poznar se svěřil, že v momentě, kdy se díky Divišově chybě octl ve stoprocentní šanci, měl za sebou pár přeběhů téměř přes celé hřiště. „Takže jsem se ani nesnažil postupovat blíž k bráně. Raději jsem z posledních sil vypálil. Míč naštěstí zapadl ke vzdálenější tyči," usmívá se.

Domnívá se, že se Zlíňané vyrovnali lépe s těžkým terénem. „I díky tomu zažíváme zase ten slastný pocit vítězství," netají Poznar nadšení. Oslavný ryk zněl v šatně Fastavu poprvé od konce listopadu, kdy zvítězil v Karviné. „Pokud se nám bude dařit zopakovat výtečný týmový výkon, jaký jsme předvedli proti Boleslavi, můžeme se z plného bodového zisku radovat mnohem častěji. Pokusíme se o to už v neděli v Olomouci," má už útočník ševců v hlavě moravskou bitvu blízkých soupeřů.

Mezi tyče se postavil i proti Mladé Boleslavi znovu Stanislav Dostál, přestože kouč Páník po předchozím ligovém duelu se Spartou, v němž jeho mužstvo podlehlo vysoko 0:3, naznačoval, že asi sáhne ke změně. „Rozhodli jsme se tak po dlouhé diskusi s trenérem brankářů Otou Novákem. Probíral jsem to i s kamarádem, bývalým gólmanem. Došel jsem k závěru, že Standu kvůli jeho kiksu v zápase se Spartou z branky nevyndám. Udělal jsem dobře, podal už zase výborný výkon," těší Páníka.

Reklama

Související témata: