Hlavní obsah

Životní gól, zlatý bod, zářil zlínský žolík Džafič. V nastavení připravil Spartu o výhru

Zlín

Už poněkolikáté pomohl v tomto ligovém ročníku fotbalistům Zlína jako střídající hráč gólem, přihrávkou či vybojovanou penaltou k remíze nebo k výhře, avšak vyrovnávací branky na 2:2 na začátku tříminutového nastavení proti Spartě si považuje ze všeho nejvíc. Bosenský záložník Adnan Džafič se opět ukázal jako správný žolík. „Tohle byl asi můj prozatím životní gól," zářil fotbalista.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Janíček ze Zlína (vlevo) a Martin Frýdek ze Sparty Praha v souboji během utkání 13. kola HET Ligy. Utkání skončilo nerozhodně 2:2.

Článek

Zlín zápas dobře rozjel, pak ale prohrával a remízu honil na poslední chvíli. "Křížný balón ke mně propadl na pravé straně šestnáctky a povedlo se mi ho trefit k zadní tyči. Jsem šťastný, že jsme se Spartou vydolovali aspoň bod. Je zlatý," září sedmadvacetiletý Džafič. Připouští, že by mnohem raději nastupoval v základní sestavě. „Ale jsem hrozně rád, že mohu pomáhat aspoň takhle," necítí křivdu.

Plichtu bere i zlínský stoper Zoran Gajič, který se po zápase už nechtěl vracet k tomu, že během něj často naštvaně gestikuloval směrem k sudímu Proskemu, případně si každou chvíli něco důrazně vyříkával s protihráči. „Občas jsem měl pocit, že se veškeré souboje pískaly proti nám. Ale už to nehodlám řešit," říkal s úsměvem po utkání. Tvrdil, že měl pouhé tři dny po střetnutí Zlíňanů v Evropské lize v Kodani sil dost. „Já ale hraju ve středu obrany, nenaběhám toho tolik jako ostatní kluci," směje se.

Trenér Fastavu Bohumil Páník postavil kromě Holzra s Vukadinovičem, kteří jsou kmenovými fotbalisty Sparty a hrát tudíž nemohli, stejnou jedenáctku jako ve čtvrtek v Dánsku. „Na některých klucích už únava znát byla, avšak střídající borci naši hru v závěru oživili. Za vydřený bodík musíme být vzhledem k vývoji střetnutí rádi," míní.

Cení si, že jeho tým po obdržené druhé brance jedenáct minut před koncem nesložil zbraně. „Kluci se dokázali ještě nadechnout k několikaminutovému výraznému tlaku. Jeden nakopnutý míč do šestnáctky nám vyšel, podle mého názoru jsme srovnali naprosto zaslouženě," domnívá se Páník.

Reklama

Související témata: