Hlavní obsah

Zlíňané se premiérovou výhrou naladili na derby. Už jsme ho řešili s fanoušky, prozradil Vukadinovič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netajil obrovské nadšení, že se jeho tým naladil premiérovou výhrou v sezoně nad Teplicemi (2:1) na nadcházející derby blízkých soupeřů na Slovácku. Ofenzivní záložník fotbalistů Zlína Vukadin Vukadinovič patřil v duelu nejvyšší soutěže se Severočechy k nejlepším hráčům zlínských fotbalistů a svůj výborný výkon korunoval ve druhé půli přihrávkou Tkáčovi na vedoucí gól Ševců.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Vukadin Vukadinovič ze Zlína v souboji s hráčem Teplic.

Článek

„Konečně jsme bodovali naplno, a tak se nám neskutečně ulevilo. Měli jsme v úvodu ligy mimořádně těžký los, takže porazit teď doma Teplice byla téměř naše povinnost,“ tvrdil srbský rychlík.

Zlíňané nezužitkovali v prvním poločase gólově výraznou převahu a krátce po změně stran měli naopak dvě tutovky hosté. Jenže brankář Dostál Jásira i Radostu vychytal.

„Dosty nás obrovsky podržel. Radostu jsem v sólu stíhal já, ale měl jsem trochu obavy, abych ho nefauloval. Tak jsem se ho snažil aspoň trochu rozhodit. Spolehl jsem se na to, že má Standa Dostál výborný reflex. On nezklamal a hned z protiútoku jsme naopak skórovali my. Zatáhl jsem míč po pravé straně a viděl jsem, že David Tkáč je v lepší střelecké pozici než já. Dal jsem mu míč pod sebe. Uklidil ho do sítě skvěle,“ pochválil dvaatřicetiletý Vukadinovič parťáka.

Když ho zlínský kouč Vrba pět minut před koncem vystřídal, užil si ovací fanoušků. „Už jsem toho měl docela dost. Hrálo se ve velkém vedru. Moc jsem nechápal, proč jsme neměli pauzičky na občerstvení, jak to teď v létě bývá zvykem. Mně osobně chyběla. Ptal jsem se na to sudího, avšak on mě nevnímal,“ líčil.

Přesto Vukadinovič odehrál svůj nejlepší duel v nové sezoně. „Moc mě těší, že jsem dostal zase důvěru v základu. Měl jsem hodně balonů. Mám radost, že po jedné mojí akci jsme vstřelili klíčový gól. Vybojovali jsme nesmírně důležité body,“ uvědomoval si.

V Teplicích v minulosti působil. „Vzpomínám na angažmá na severu Čech v dobrém. Mám tam pořád spoustu známých. Z tohoto pohledu jsem ale zápas nijak zvlášť neprožíval. Vždyť jsem v minulosti prošel několika kluby v české lize, takže bych nastupoval ke speciálním utkáním téměř v každém druhém kole,“ usmíval se Vukadinovič.

Při pozápasové děkovačce řešili zlínští fotbalisté se svými fanoušky už sobotní prestižní derby s odvěkým rivalem v Uherském Hradišti. „Dobře víme, co pro ně toto utkání znamená. Výhra nad Teplicemi nás určitě povzbudí. Uděláme maximum, abychom na Slovácku bodovali,“ předsevzal si Vukadinovič.

Související témata:
  1 : 2 Zlín - Bohemians 1 : 2 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Bohemians
Zlín vs. Bohemians
Zlín
Bohemians
  4 : 0 Pardubice - Karviná 4 : 0 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Pardubice vs. Karviná
Pardubice vs. Karviná
Pardubice
Karviná
  2 : 2 Č. Budějovice - Jablonec 2 : 2 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice
Jablonec
  0 : 1 Teplice - Hradec Králové 0 : 1 dohráno
20240519T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice
Hradec Králové
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.