Hlavní obsah

Zlínský Cedidla s odvoláním neuspěl, pětizápasový trest platí

Odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) zamítla odvolání zlínského obránce Martina Cedidly proti zastavení činnosti na pět soutěžních zápasů za hrubý faul na slávistu Ewertona. Komise tím potvrdila verdikt disciplinárky a dvacetiletý krajní bek od víkendového utkání v Teplicích nebude moci hrát. FAČR o tom informovala na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Cedidla ze Zlína a Ewerton ze Slavie během utkání 2. kola Fortuna ligy.

Článek

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace rozhodla už před týdnem, ale protože Cedidla nebyl vyloučen a zápas na Slavii dohrál, začal trest platit až pět dní po zveřejnění na úřední desce. Zlínský krajní bek tak ještě o minulém víkendu mohl nastoupit v domácím duelu proti Jablonci (2:2).

Vedení "Ševců" považovalo trest za příliš vysoký, ale příslušná komise FAČR dnes odvolání zamítla stejně jako nedávno v případě sparťanského útočníka Jana Kuchty. Ten si rovněž vysloužil zákaz činnosti na pět utkání. U obou hráčů odvolací komise v rámci zrychlení řízení rozhodovala per rollam.

Cedidla bude Zlínu chybět v 5. až 8. ligovém kole a v 2. kole domácího poháru. Poté, co neuspěl s odvoláním, by mohl po uplynutí poloviny trestu požádat disciplinární komisi o podmíněné odložení výkonu jeho zbytku nebo dokonce o podmíněné prominutí.

Cedidla v 59. minutě utkání 2. ligového kola v Edenu u postranní čáry ostrým skluzem podrazil Ewertona a sudí Dalibor Černý mu udělil pouze žlutou kartu. Videorozhodčí Vít Ondráš kolegovi nedoporučil přezkoumat faul ze záznamu. Pětadvacetiletá letní posila Slavie musela střídat a vyšetření odhalilo zranění kolenního kloubu a postranního vazu.

Komise rozhodčích klasifikovala zákrok jako surovou hru, která je v disciplinárním řádu rozdělena do tří kategorií. Jelikož brazilský křídelník utkání pro zranění nedokončil, zařadil se Cedidlův faul do druhé kategorie. Od disciplinárky mohl dostat trest na dvě až deset soutěžních utkání.

Ve třetí kategorii, v níž hrozí zákaz činnosti až na dva až 18 měsíců, by se zákrok ocitl v případě, že by Ewerton byl mimo hru více než šest týdnů. To však lékařská zpráva od Slavie neodhalila. Pražané v zápase zvítězili 4:1.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.