Hlavní obsah

Zlínský Jelínek začal přípravu s dosavadním kádrem. Čeká ho studium nejvyšší trenérské licence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na začátku týdne absolvovali v Olomouci dvoudenní fyzické testy, a ve středu se už sešli na prvním tréninku. Kouč zlínských fotbalistů Jan Jelínek přivítal na začátku zimní přípravy na jarní část nejvyšší soutěže stejný kádr hráčů, jaký měl k dispozici na podzim.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zlína Jan Jelínek.

Článek

Se změnami v mužstvu nepočítáte?

Momentálně ne. Pro nás je důležité, že se uzdravili někteří fotbalisté, kteří nám značnou část podzimu promarodili. Kupříkladu brankář Dostál či útočník Jawo. Až kdyby se ukázalo, že je potřeba některý post řešit, budeme reagovat. Přestupové okno je otevřené.

Na co hlavně se chcete v zimní přípravě zaměřit?

Prakticky ve všem se potřebujeme zlepšit. Vždyť jsme jedenáctí a nemůžeme si tudíž moc vyskakovat. Hodláme zkvalitnit bránění i standardní situace. V podzimní části nejvyšší soutěže se nám sice dařilo střílet góly z brejků a po kombinačních akcích, ale i na ofenzivě musíme dál usilovně pracovat.

Už v sobotu vás čeká premiérový přátelský duel s druholigovou Líšní a pak ještě odehrajete během zimní přípravy další tři utkání. Není to málo?

Myslím, že to stačí. Vždyť jarní část první ligy začne už pátého února. Do té doby budeme každý víkend v zápasové permanenci.

S čím budete na jaře spokojeni?

Rozhodně chceme vylepšit loňské čtrnácté místo. A pro nadstavbu hodláme zabojovat o prostřední skupinu. Kdyby se nám povedlo do ní dostat, měli bychom brzy klid.

Kromě práce u ligového mužstva vás čeká od února i studium nejvyšší trenérské licence, po jehož absolvování budete moct být oficiálně vedený jako hlavní kouč. Těšíte se?

Jsem moc rád, že jsem byl ke studiu přijatý. Jsem totiž člověk, který je zvyklý se celoživotně vzdělávat. Navíc mě to baví, což je předpoklad pro to, aby učení lezlo líp do hlavy. Nevadí mi pročítat si po večerech i odborné texty.

Náročnosti dvouletého studia se tedy neobáváte?

Ani ne. Je mi ale jasné, že mě nečeká nic jednoduchého. Probírat budeme kupříkladu i anatomii či fyziologii, ale v těchto předmětech mi může pomoct, že jsem pracoval jako fitness trenér. Jsou mi tudíž docela blízké. Vím, že se budu muset učit i některé složitější věci, ale věřím, že to zvládnu. Byť vím, že už se na školu dostat nebylo vůbec snadné.

Nebudete kvůli studiu zanedbávat zlínský tým?

Rozhodně ne. Kurzy neprobíhají o víkendech, takže na zápasech zcela jistě chybět nebudu. A pokud budu muset sem tam vynechat trénink, mám kvalitní asistenty, kteří mě bez problémů zastoupí.

Reklama

Související témata: