Hlavní obsah

Zpacifikoval fanouška, teď chce mírnit jabloneckou krizi. Nechci hrát druhé housle, říká Peltova posila

V létě se proslavil, když coby hráč Líšně ve vyšponovaném derby s brněnskou Zbrojovkou zpacifikoval jednoho z agresorů útočícího na pořadatele. Nyní Jan Silný poskočil na prvoligový level. 26letý útočník přestoupil do trápícího se Jablonce, s nímž podepsal smlouvu na dva a půl roku.

Foto: Profimedia.cz

Jan Silný posílí Jablonec

Článek

„Nepřišel jsem hrát druhé housle. Chci se dostat do sestavy a dávat góly. Doufám, že to pomůže být týmu co nejvýš," věří si Silný.

Prostor by měl dostat. Jablonec se na podzim v útoku nevídaně trápil, dal jen 14 branek, nejméně z celé ligy. V zimní pauze mu navíc ofenziva vykrvácela. Do Sparty přestoupil nejlepší střelec Tomáš Čvančara a blízko přestupu do polského Lubinu je i dlouholetý nejlepší střelec Severočechů Martin Doležal. A Jablonecké na jaře čeká náročný boj o záchranu.

„Přesto bylo rozhodování o nabídce Jablonce jednoduché. Pořád jde o Jablonec, o prvoligový klub, který má velké jméno. Tohle se neodmítá, přestože v Líšni byla parta, jakou jsem ve fotbale snad ani nezažil a vedení klubu bylo její součástí. A opustit Brno, kde jsem pracoval, bylo těžké," přiznal Silný, který na jihu Moravy pracoval jako skladník. Nyní již dře s Hübschmanem a spol. na jarní část sezony.

„Nečekal jsem, že to bude na začátku tak ostrý. Hned jsme absolvovali šest sérií těžkých běhů, potom byla posilovna. Po měsíci nicnedělání to byl hodně velký šok. Alespoň teď budu připravený na v uvozovkách lehčí tréninky," usmívá se Silný.

Na podzim za druholigovou Líšeň nastřílel v sedmnácti zápasech FNL a domácím poháru devět branek. Doposud kopal jen ve druhé (bilance 174 startů, 115 gólů) a třetí nejvyšší soutěži, teď se zkusí prosadit mezi elitou. „Je to velká motivace," uzavírá.

Reklama

Související témata: