Hlavní obsah

Čáslav dala sparťanskému béčku oba góly až v oslabení

ČASLAV

Čáslavští fotbalisté porazili v druhé lize poslední celek tabulky Spartu Praha B 2:0. Domácí zvítězili díky dvěma Voltrovým gólům ze závěrečné desetiminutovky, před níž přitom Zenit přišel o vyloučeného Rakovana.

Článek

Od první minuty bylo jasné, že do Vodrant nepřijel odevzdaný soupeř. Mladíci ze Sparty byli důrazní, rychlí a úspěšnější v osobních soubojích. Tribuny jen zašuměly při centrech Rady a Podaného, s kterými však hostující útočníci nedokázali nic udělat.

Radův trestný kop kryl Ducheček a teprve potom se domácí přece jen dostali více do hry. V 43. minutě po Kunáškově centru Hejný vyčistil prostor před šestnáctkou, jenže Rakovan svou střelu nasměroval jen do náruče připraveného gólmana Kamenára.

V druhé půli už byli Čáslavští přece jen aktivnější a více ohrožovali sparťanskou bránu. V 69. minutě Čertík připravil palebnou pozici pro Rakovana, jehož rána se otřela o spojnici tyče a břevna. V 81. minutě ale domácí o pilného střelce Rakovana po druhé žluté kartě přišli.

Jenže právě v oslabení pak Čáslav utkání rozhodla. V 85. minutě Džafič důrazným napadáním donutil soupeře k chybě a Špidlen vysunul do šestnáctky Voltra, který dostal domácí celek do vedení. V 89. minutě si pak Voltr došel ještě pro faul a sám z pokutového kopu zápas definitivně rozhodl.

13. kolo druhé fotbalové ligy:
Čáslav - Sparta Praha B 2:0 (0:0)
Branky: 85. a 89. z pen. Voltr. Rozhodčí: Lerch - Dobrovolný, Páral. ŽK: Šisler, Rakovan - Frýdek, Hušbauer, Podaný. ČK: 81. Rakovan. Diváci: 742.
Čáslav: Ducheček - Hečko (46. Čertík), Němeček, Karal, Kunášek - Kaňák (55. Džafič), Špidlen, Šisler, Rakovan - Hejný (76. Timm), Voltr. Trenér: Abrhám.
Sparta B: Kamenár - Frýdek, Doležal, Polom, Podaný - Sýkora, Putz, Hušbauer, J. Rada, Juhar (74. Jeřábek) - Nádeníček. Trenér: Svoboda.

Reklama

Související témata: