Hlavní obsah

Čáslavští fotbalisté dotáhli proti Hradci dvoubrankovou ztrátu

ČÁSLAV

Čáslavští fotbalisté dotáhli v utkání 12. kola druhé ligy s Hradcem Králové dvoubrankovou ztrátu a po remíze 2:2 sebrali druhému celku tabulky dva body. Za hosty se dvakrát trefil Pilař, během osmi minut se však Kotyza a Brezinský postarali o vyrovnání.

Článek

Na podmáčeném trávníku patřil první poločas hostům, i když Čáslavští hrozili z brejků. Hradečtí zkoušeli především centry: Pilař po jednom z nich vypálil vysoko nad, pak domácí gólman zneškodnil Dorotíkovu střelu a o chvíli později vyběhl proti Pilařovi a míč vyrazil.

První branka zápasu zrodila v 26. minutě. Na Dorotíkův centr si za obranu Zenitu naběhl Pilař a holení usměrnil míč za Valešova záda. V závěru první půle mohl Hradec zvýšit, ale v 41. minutě další Dorotíkův centr minul Černý a do čáslavské sítě si nenašla cestu ani Fischerova střela.

Na začátku druhého poločasu se sice domácí pokusili o nápor, ale výsledkem bylo jen několik centrů, rohů a Kunáškova nepovedená střela. V 63. minutě pak Hradečtí přesnou kombinací téměř na jeden dotek uvolnili Pilaře, který si s šancí poradil.

Jenže Čáslavští se nevzdali a záhy přišlo snížení. V 66. minutě po hradeckém trestném kopu Rezek ztratil míč, Kotrba zatáhl útok po pravé straně a jeho centr usměrnil hlavou do horního růžku Kotyza.

V 74. minutě se pak Čáslavi podařilo vyrovnat, když Kotyzův trestný kop dotlačil za Lindrova záda Brezinský. O čtyři minuty později ještě zahrozil Markovič, jehož hlavička sice diváky zvedla ze sedadel, ale chybělo jí několik centimetrů. Lindrovo zaváhání pak už nedokázal potrestat ani Fikejz.

Ústí přehrálo Žižkov

Fotbalisté Ústí nad Labem dnes dvěma brankami ostrostřelce Veverky porazili Viktorii Žižkov 2:0 a v druhé lize pokračují ve vítězném tažení. Po 12. kole mají před druhým Hradcem Králové pětibodový a před třetím Sokolovem dokonce už devítibodový náskok.

Ústecký trenér Svatopluk Habanec prohlásil, že první poločas nebyl ze strany domácího týmu úplně povedený. "Ale za druhou polovinu jsme si zasloužili vyhrát. Naši hráči dali do zápasu maximum. Veverka potvrdil střeleckou pověst. Před zápasem nám ulehl Džuban, ale Zachariáš ho nahradil. Jsem rád, že jsme neinkasovali," řekl Habanec.

Kouč Pražanů Vlastimil Petržela poznamenal, že domácí byli důraznější v koncovce a vyhráli zaslouženě. "Byl to vyrovnaný zápas. Měli jsme několik šancí, ale trápíme se v koncovce," podotkl Petržela.

V úvodní čtvrthodině diváci žádnou šanci neviděli. V 17. minutě však domácí hráči rychlou kombinací rozebrali obranu Žižkova a Veverka zblízka překonal Hrušku.

Gólman hostů pak zlikvidoval šanci Jindráčka, na druhé straně nastřelil Vaculík v 28. minutě po rychlém brejku tyč ústecké branky. Viktoria poté zatlačila domácí mužstvo na jeho polovinu a další gólovou šanci Vaculíka zneškodnil včasným vyběhnutím brankář Novák.

Druhý poločas začali lépe Pražané. První ústeckou střelu vyslal na Hruškovu branku až v 61. minutě Volek, o dvě minuty později se vyznamenal gólman hostů po Dvořákově dorážce.

Svoji druhou branku v zápase přidal v 66. minutě ústecký Veverka po další pohledné kombinaci. Severočeši už svůj náskok ubránili, naopak závěr zápasu odehráli před brankou Žižkova.

Ústí nad Labem - Viktoria Žižkov 2:0 (1:0)
Branky: 17. a 66. Veverka. Rozhodčí: Makovička - Zlámal, Moudrý. ŽK: Veverka, Benčík - Balík, Koukal, Culek, Procházka. Diváci: 940.
Ústí nad Labem: Novák - Hyčka, Zachariáš, Valenta, Dvořák - Volek, Šmrha, Martykán, Benčík (75. Franc) - Veverka (83. Rudnyckyj), Jindráček (67. Karlík). Trenér: Habanec.
Žižkov: Hruška - Kučera, Petrů, Procházka, Balík - Vaculík, Culek, Koukal (71. Novotný), Camara - Kalod (75. Hromek), Martan. Trenér: Petržela.
Čáslav - Hradec Králové 2:2 (0:1)
Branky: 66. Kotyza, 74. T. Brezinský - 26. a 63. Pilař. Rozhodčí: Jech - Košec, Urban. ŽK: Markovič, Kunášek, Brunclík - Černý. Diváci: 664.
Čáslav: Valeš - Kotrba, T. Brezinský, Skoupý, Klučiar - Kotyza, Haniak (66. Dobal), Brunclík, Kunášek - Okleštěk (58. Markovič), Fikejz (90.+3 Dubský). Trenér: Frťala.
Hradec Králové: Lindr - Němeček, Wozniak, Kasálek - Rezek (90. Přibyl), Hochmeister (81. Janoušek), Fischer, Poděbradský - Černý, Dorotík (69. Dvořák) - Pilař. Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: