Hlavní obsah

Čáslavští fotbalisté prohráli se Sokolovem 0:2

ČÁSLAV

První domácí zápas v novém ročníku druhé ligy fotbalistům Čáslavi nevyšel. Po úvodním vítězství v Karviné prohráli před svými fanoušky 0:2 se Sokolovem. Nepomohla jim ani čerstvá posila Vlastimil Karal, zkušený záložník z Hradce Králové.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Sokolovští hráči se radují s fanoušky z výhry.

Článek

Středočeši vstoupili do utkání aktivněji, Kunášek poslal z levé strany do šestnáctky několik centrů, ovšem bez gólového efektu. To hosté udeřili prakticky z první šance. V 9. minutě Vaněček zakončil svůj průnik do vápna střelou, kterou Ducheček vyrazil, avšak Mlika vrátil míč před branku a Čada ho dotlačil do sítě.

Domácí si v dalším průběhu připravili slibné příležitosti, zejména při standardních situacích. V 21. minutě se za Rakovanovou ranou gólman Buček jen ohlédl, ovšem pomohlo mu břevno. Těsně před přestávkou byli Čáslavští znovu blízko vyrovnání. Střídající Jukl se hnal do souboje s brankářem Bučkem, míč se dostal k Fikejzovi, jehož však sokolovský gólman vychytal.

V druhé půli Čáslav dál marně dobývala kompaktní sokolovskou obranu. O zakončení se staral hlavně Voltr, v 62. minutě po Juklově přihrávce chybělo jeho ráně jen pár centimetrů.  O výhře hostů pak definitivně rozhodla 82. minuta. Rohový kop na zadní tyč vrátil Hájovský a Mlika prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Čáslav - Sokolov 0:2 (0:1)
Branky: 9. Čada, 82. Mlika. Rozhodčí: Ochotnický - Filípek, Zeman. ŽK: Rakovan, Hečko, Jukl, Špidlen - Hájovský. Diváci: 802.
Čáslav: Ducheček - Hečko, Němeček, Šisler, Kunášek - Karal (42. Jukl), Špidlen, Rakovan - Voltr, Fikejz (84. Timm), Džafič (43. Kaňák). Trenér: Abrhám.
Sokolov: Buček - Dřížďal, Dvorník, Hájovský, Hanzlík - Glaser (78. Benda), Šindelář, Vrtělka, Vaněček - Mlika (90.+1 Geňo), Čada (89. Kura). Trenér: Látal.

Reklama

Související témata: