Hlavní obsah

Další ztráta pro aspiranta na první ligu. Po Schumacherovi opouští Jihlavu i Urblík. Přestupuje do Maďarska

Jihlava

Po německém obránci Tillu Schumacherovi, který přestoupil do Bohemians 1905, přicházejí druholigoví fotbalisté Jihlavy o dalšího hráče základní sestavy. Tým z Vysočiny, jenž usiluje o návrat do elitní soutěže, opouští i slovenský záložník Jozef Urblík, jehož zlákala nabídka maďarského klubu Puskás Akadémia.

Foto: Sport.cz

Jozef Urblík

Článek

„Naši fanoušci zřejmě nebudou z dalšího odchodu nadšeni. Jenže Jožovi by vypršela za rok smlouva a pro nás to byla poslední příležitost na jeho přestupu něco vydělat, což má značný význam pro hospodaření a stabilizaci našeho klubu," uvedl jihlavský ředitel Jan Staněk.

Člen slovenské reprezentace do 21 let Urblík je z nového angažmá v nejvyšší maďarské soutěži nadšený. „Vnímám ho jako svoji velkou šanci k dalšímu fotbalovému posunu. Zvlášť když mám kromě slovenského i maďarský pas a v mládí jsem vyrůstal poblíž slovensko-maďarských hranic," uvedl.

Na Jihlavu prý bude rád vzpomínat. „Věřím, že mužstvo má i beze mě dostatečnou kvalitu, aby postoupilo do první ligy. Jihlavským fanouškům mockrát děkuju za podporu a přízeň," vzkázal na Vysočinu Urblík.

Reklama

Související témata: