Hlavní obsah

Dvanáct minut a dost. Grajciar se po odchodu z Příbrami stal oporou Českých Budějovic

České Budějovice

V minulé sezóně se podílel v dresu Příbrami na postupu tamního celku do první ligy, kterou si ale slovenský záložník Peter Grajciar v barvách staronového účastníka nejvyšší soutěže zahrál ve stávajícím ročníku jen dvanáct minut. Koncem srpna totiž zamířil do druholigových Českých Budějovic. „Chci se klubu odvděčit za šanci,“ váží si Grajciar nového angažmá na jihu Čech v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, ČTK/AP

Peter Grajciar

Článek

Jak hodně vás mrzí, že už nefigurujete na prvoligové soupisce Příbrami?

Na jaře všechno fungovalo ve druhé lize. Postoupilo se a trenér mi oznámil, že moje herní vytíženost bude každým zápasem menší a menší. Odehrál jsem dvanáct minut na konci zápasu s Teplicemi v prvním kole. Zvažoval jsem, zda tam zůstat navzdory tomu, že se nedostanu na hřiště. Pak se řešila nabídka z Českých Budějovic a dohodli jsme se po prvním jednání.

Těšil jste se v Příbrami na první ligu?

Samozřejmě jsem si ji chtěl zahrát, když jsme ji vykopali. A taky mě lákala prvoligová atmosféra. Ani sedm gólů a hodně asistencí z minulé sezóny mi nepomohlo, abych šel na plac. O to větší motivaci mám teď v Českých Budějovicích bojovat znovu o postup. Chci se odvděčit za důvěru.

Znal jste některé nové spoluhráče?

Ivo Táborského, Jirku Kladrubského, Petra Javorka i další kluky z fotbalových trávníků, ale osobní kontakt jsme předtím neměli.

V Budějovicích jste se rychle adaptoval. Hned jste přispěl k výhře nad FK Ústí nad Labem (2:0) v šestém kole druhé ligy a poté jste ve vítězném pohárovém utkání na půdě FK Litoměřicko vstřelil rozhodující gól Jihočechů. Jaké byly „povinnosti" směrem k týmové kase?

Už mi to pokladník hned hlásil, že mám donést asi dva tisíce za první branku. Jsou tam i jiné poplatky, zápisné za první start, kapitánskou pásku.

Už jste naznačil, že vás inspiruje příbramská cesta s postupem. Co je k tomu v Budějovicích potřeba?

Půlka sezóny nestačí. Je nutné mít i kus štěstí. Druhá liga má určitou kvalitu a je v ní kromě nás sedm dalších týmů, které chtějí být taky nahoře. Přesvědčili jsme se o tom i ve víkendovém zápase v Pardubicích. Teď jsem v Budějovicích a soustřeďuji se jen na Dynamo. Uvidíme, co se stane v zimě.

Reklama

Související témata: