Hlavní obsah

Fotbalisté Ústí nad Labem hráli s Čáslaví nerozhodně,v první lize nejsou

ÚSTÍ NAD LABEM

Fotbalisté Ústí nad Labem propásli první šanci zajistit si postup do první ligy. Ve 28. kole druhé nejvyšší soutěže jen remizovali se sestupem ohroženou Čáslaví 0:0 a musejí čekat buď na zaváhání třetího Zlína, nebo potřebují v posledních dvou zápasech uhrát dva body.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér fotbalistů Ústí nad Labem Svatopluk Habanec

Článek

Víc než fotbal dnes poutalo pozornost ústeckých diváků počasí. Na trávník se od začátku zápasu snášel hustý déšť, který hře rozhodně nepomáhal. Přesnost a nápady nahrazovaly bojovnost a nasazení.

Domácí rozhodně neměli nijak výraznou převahu, naopak se museli mít na pozoru před brejky hostů. Nejlépe to demonstrovala 55. minuta. Nitranský z pravé strany poslal jedovatý centr, na nějž na zadní tyči číhal volný Fikejz, rybičkou ale míč do branky nedostal.

Ústí se z podprůměru vymanilo až v poslední půlhodině. Hlavní podíl na tom měl špílmachr Martykán, který hru domácích pořádně rozhýbal a hlavně do ní přinesl překvapivé nápady. V 67. minutě dostal míč do přetlačované ve vápně, v níž se nejlépe orientoval Volek, ale branku netrefil.

Za dalších pět minut Martykán vybojoval na levé straně roh, sám z něj odcentroval a Francova hlava poslala míč to tyče. Domácí byli v tlaku a hned vzápětí trefil brankovou konstrukci i Valenta, byť mu rozhodčí stejně odmávali ofsajd.

Tlak přešel v křeč

Zahozené šance nakonec přišly hráče Ústí draho, protože jejich tlak přešel pomalu v křeč a další šanci na změnu skóre dostali už jen jednou. Deset minut před koncem v ní drobný Hyčka neuspěl, skluzem na zadní tyči branku netrefil, a tak si Čáslav odvezla cenný bod, který jí může vydatně pomoci k záchraně.

"Byli jsme trošku svázaní, jakoby na nás trochu leželo břímě. V prvním poločase to nebylo moc o fotbale, hodně to zkazil i ten liják. Pak jsme už byli lepší, ale gól jsme bohužel nedali. Měli jsme hrát víc po stranách, škoda," řekl po zápase ústecký kouč Svatopluk Habanec.

Promarněná šance na postup ho zatím tolik nemrzí. "Nevyužili jsme jeden ze tří mečbolů, snad to přijde příště," uvedl Habanec.

Zato Čáslav odjížděla naprosto spokojena. "V porovnání se Spartou máme horší vzájemný zápas, takže pro nás má každý bod cenu zlata. A obzvlášť od aspiranta postupu. Na soupeře jsme byli velmi dobře připravení, odvedli jsme dobrou práci," řekl trenér Martin Hřídel.

Druhá fotbalová liga - 28. kolo:
FK Ústí nad Labem - Zenit Čáslav 0:0
Rozhodčí: Kocián - Pelikán, Marek. ŽK: Benčík, Džuban, Martykán - Džafič, Špidlen. Diváci: 1541.
Ústí: Novák - Hyčka, Džuban, Valenta, Káňa - Rudnickij (65. Franc), Zachariáš, Martykán, Benčík (80. Karlík) - Jindráček, Volek. Trenér: Habanec.
Čáslav: Poštulka - Kotrba, Ptáček, Říčka, Růžička - Kunášek (52. Nitrianský), Pilař, Hlava (70. Hašek), Špidlen - Fikejz, Džafič (82. Procházka). Trenér: Hřídel.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články