Hlavní obsah

Fulnek možná odstoupí z druhé ligy

FULNEK

Jarní část druhé ligy možná odstartuje bez fotbalistů Fulneku. Vedení severomoravského klubu připustilo, že pokud mu svaz neodblokuje přestupy, pozastavené kvůli sporu s Vítkovicemi, odstoupí z rozehrané soutěže.

Článek

Svaz znemožnil Fulneku hráčské transakce s ohledem na verdikt arbitrážní komise, která klubu nařídila zaplatit Vítkovicím podíl z loňského prodeje útočníka Ondřeje Smetany do Liberce. O výši podílu se však obě strany přou.

Zatímco majitel fulneckého klubu Roman Mroček trvá na tom, že má vyplatit jen 20 procent z transferu, tedy 120 000 korun, arbitráž uznala požadavek Vítkovic, které si činí nárok na částku blížící se půl miliónu korun.

"Tuto částku ale absolutně platit nebudeme," řekl ve čtvrtk sportovní ředitel fulneckého klubu Oldřich Jakubek. "A pokud nám svaz nepovolí přestupy, skutečně soutěže nedohrajeme," dodal. Mroček v dnešním vydání deníku Právo za takových okolností dokonce svazu pohrozil žalobou.

Fulnek má na urovnání sporu necelé dva týdny. "Do 18. února máme na svazu podat naše stanovisko," uvedl Jakubek. Pokud však nikdo neustoupí, je zřejmé, že ze zamotané situace není východisko: Fulnek by totiž nesplnil rozhodnutí arbitráže, svaz mu tudíž nepovolí přestupy a klub tím pádem dostojí své hrozbě, že opustí druhou ligu. "My tu sumu platit opravdu nehodláme," prohlásil Jakubek.

Tým, který po podzimní části uzavírá druholigovou tabulku s šestibodovou ztrátou na patnácté béčko Sparty, se zatím dál připravuje na sezónu, ale s výrazně oslabeným kádrem bez osmi zkušených fotbalistů. Z podzimní soupisky už odešli Josef Lukaštík, Marcel Pavlík, Vladimír Staš, Radek Slončík, Tomáš Vajda, Michal Vyskočil, Zdeněk Traxl a Josef Jindřišek. Přestupní termín pro hráče s profesionálními smlouvami v tuzemsku skončí 15. února.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články