Hlavní obsah

Chrudim - Vlašim 4:2Impozantní vstup, Kronďák prožil vítěznou premiéru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté čtvrté Vlašimi prohráli v 16. kole druhé ligy na hřišti předposlední Chrudimi 2:4 a nevyužili možnost posunout se alespoň dočasně na druhé místo. Východočeši vyhráli po čtyřech kolech a ztrácejí bod na čtrnáctý Třinec, který je na první příčce znamenající záchranu. Vítěznou premiéru na lavičce Chrudimi prožil trenér Radek Kronďák.

Foto: mfkchrudim.cz

Fotbalisté Chrudimi slaví jeden ze čtyř gólů, které vstřelili Vlašimi.

Článek

V prvním utkání jarní části druholigové sezony po zimní přestávce rozhodla Chrudim o vítězství už v úvodních 24 minutách, kdy si vypracovala třígólový náskok. Nejprve se trefil Záviška a po něm dvakrát Firbacher. Po změně stran snížil Rigo, ale za Východočechy vzápětí odpověděl Vrána. Konečný výsledek stanovil v nastavení z penalty Lehoczki.

Trenéru Radku Kronďákovi, který v prosinci nahradil Jaroslava Veselého, tak premiéra na lavičce patnáctého týmu tabulky vyšla parádně. Je mu jasné, jak těžký úkol ho na nové štaci čeká.

"Nastala zde situace, že se musí udělat zhruba dvacet bodů, abychom se zachránili. A jestli je uděláme v prvních nebo posledních kolech, je úplně jedno. Samozřejmě, je lepší je vyhrávat na začátku a za tím si půjdeme. Složité to bude stoprocentně. Mužstvu věřím. Cíl jsme schopni splnit," ujistil Kronďák na klubovém webu.

Jeho tým podal hned v prvním jarním utkání pádný důkaz. „Myslím, že to z naší strany bylo skvělé utkání. Přesně jsme splnili, co jsme si řekli. Do puntíku. K tomu jsme přidali góly, které nám tam zatím moc nepadaly. Hra byla kvalitní a já jsem rád, že i kluci nyní uvěří, že tohle je správná cesta. Jsem emotivní člověk, neumím prohrávat a věděl jsem, že start je strašně důležitý," pochvaluje si Kronďák po vydařené premiéře.

16. kolo druhé fotbalové ligy:
Chrudim - Vlašim 4:2 (3:0)
Branky: 18. a 24. Firbacher, 7. Záviška, 67. Vrána - 65. Rigo, 90.+2 Lehoczki z pen. Rozhodčí: Proske - Dresler, Podaný. ŽK: Firbacher, Sokol, Kejř, Surmaj, Látal - Hošek. Diváci: 600 (omezený počet).

Reklama

Související témata: