Hlavní obsah

Jarošík jásal nad ligovou záchranou na hřišti i s dcerkami

Na pražskou Letnou míří poděkování ze severu Čech. V prvním barážovém dějství Jan Fortelný dvěma góly, v nedělní odvetě pod Blaníkem Václav Sejk hostující v Teplicích rovněž ze Sparty vyrovnávací trefou po třech minutách na hřišti se totiž postarali o to, že se na Stínadlech bude hrát fotbalová liga i v příští sezoně. A bude už sedmadvacátá v řadě...

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Teplický kouč Jiří Jarošík.

Článek

„Ještě že jsem pomohl splnit alespoň jeden z úkolů, které jsem si dal a pomohl mužstvu k záchraně. Dva další totiž zůstaly nesplněny. Chtěl jsem totiž s Teplicemi vyhrát nadstavbovou skupinu o záchranu a věřil jsem, že nastřílím i víc gólů, než kolik jsem jich nakonec dal," vypadlo z dvacetiletého sparťanského útočníka Václava Sejka, který během hostování v Teplicích posbíral spoustu zkušeností, jež by mu měly pomoci k návratu na Letnou.

„Uvidíme po dovolené, protože jsem zatím opravdu neřešil, co bude v nové sezoně. Soustředil jsem se na dva barážové zápasy proti Vlašimi a jsem rád, že dobře dopadly a Teplice jsou dál ligové."

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Z utkání Vlašim - Teplice.

Jarošíkovi svěřenci remízu stvrzující jejich ligovou záchranu oslavovali s několika desítkami nejvěrnějších fanoušků stejně, jako když jejich předchůdci válčili v nejslavnějších letech teplického fotbalu o nejvyšší příčky tabulky. Trenér dokonce se svými dvěma malými blonďatými dcerkami přímo na hřišti.

„Holky fotbalem žijí a párkrát už se mnou byly i v kabině. Ve Slovinsku v Celje, ale také v Ružomberoku či  teď Teplicích.Ještě že je mám, protože mi dodávají klid a díky nim a samozřejmě i díky manželce mohu na chvíli zapomenout na práci a nervy, které fotbal přináší," přiznával Jarošík, že tuhle pomoc hlavně v uplynulých barážových dnech moc potřeboval.

I ve Vlašimi ji uvítal, neboť v odvetě mu opakovaně zatrnulo. Domácí druholigový celek šel v první půli hned dvakrát do vedení a v ten moment z něho čišela obrovská touha bitvu o postup navzdory prohře 0:3 v úvodním čtvrtečním duelu ještě zdramatizovat.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva Tomáš Vondrášek z Teplic a Alois Hyčka z Teplic po utkání ve Vlašimi.

„Věděli jsme, že to Vlašim bude zkoušet a půjde do zápasu naplno. A ona svou sílu skutečně ukázala, takže jsme tahali za kratší konec. Hlavně v prvním poločase, takže o přestávce jsem spustil v kabině trochu bouřku. Změnili jsme systém, vystřídali, naše hra se zlepšila, ale i tak to bylo o nervech, úsilí a také štěstí. Všechno ale dopadlo, jak mělo. Musím ale přiznat, že jsem čekal, že naše cesta za záchranou bude jednodušší," netajil Jarošík, jak moc se mu ulevilo, že na první velké tuzemské štaci záchranářskou misi zvládl a na Stínadlech se bude hrát nejvyšší soutěž i v příští sezoně.

Reklama

Související témata: