Hlavní obsah

Jarošíka nahradí v Ústí syn bývalého trenéra české reprezentace

Ústí nad Labem
Aktualizováno

Dovedl fotbalisty Ústí nad Labem ke třetímu místu po podzimní části druhé ligy. O Vánocích však Jiřího Jarošíka angažoval úřadující slovinský mistr NK Celje. Severočeši si poradili. Internacionál David Jarolím v Ústí nad Labem podepsal trenérskou smlouvu a stává se novým koučem Army. Je synem bývalého trenéra české reprezentace Karla Jarolíma, který se v závěru podzimu vrátil na lavičku Mladé Boleslavi.

Foto: fkusti.cz

David Jarolím přebírá fotbalisty Ústí nad Labem.

Článek

Jedenačtyřicetiletý David Jarolím podepsal s klubem kontrakt do konce června 2024 s opcí na prodloužení o další dva roky ze strany klubu. Trenérské funkce se ujímá ihned a před mužstvo se poprvé postaví ve středu 13. ledna, kdy odstartuje zimní příprava. Spolu s ním přichází v roli asistenta také jeho dlouholetý kolega Richard Stražan. O personálním doplnění realizačního týmu, na kterém se nyní pracuje, bude klub informovat.

„Od trenéra Jarolíma si slibujeme pokračování v klubové filozofii práce s mladými hráči a začleňování ústeckých odchovanců do A týmu. To je pro nás zásadní a jsem rád, že na tom máme širokou shodu v celém sportovním úseku včetně nového trenéra a že v tom máme podporu i od pana Hory, majitele klubu," poukazuje ředitel ústeckého klubu Václav Kožíšek.

"Důležité je, že máme společnou sportovní filozofii. V Ústí je dobře nastavena práce s mladými hráči, kteří spolu se zkušenou osou týmu tvoří ambiciózní celek, a této filozofie se určitě budeme držet. Co se týká cílů, chci především navázat na úspěšné předcházející období. Budeme hrát ofenzivní fotbal podložený poctivou prací v zápasech i v tréninku," slibuje David Jarolím na klubovíém webu.

"Žádné konkrétní umístění v tabulce jsme si nestanovili, do každého zápasu ale půjdeme s cílem vyhrát. Jaké umístění nám to nakonec vynese, uvidíme po skončení sezony. Mojí ambicí je samozřejmě zůstat v horních příčkách tabulky. Na nové angažmá se hodně těším a věřím, že spolu s týmem uspějeme. Chtěl bych tím klubu oplatit jeho důvěru, které si vážím," dodává.

Další mladý trenér s velkými hráčskými zkušenostmi

„Do klubu přichází další mladý trenér s velkými hráčskými zkušenostmi. David Jarolím je bezpochyby fotbalová osobnost a je skvělé, že své zkušenosti může podobně jako jeho předchůdce Jiří Jarošík začít trenérsky zúročovat právě u nás. Věřím, že společně navážeme na předchozí úspěšné období. Všichni přejeme novému trenérovi, aby se mu v Armě dařilo.," konstatuje sportovní manažer klubu Petr Heidenreich.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

David Jarolím přichází na trénink reprezentace ve Westerburgu.

David Jarolím, odchovanec pražské Slavie, strávil svou hráčskou kariéru především v německé bundeslize. V dresech Bayernu Mnichov, kde získal dva německé tituly, v Norimberku, a pak zejména v Hamburku, kde strávil deset let a stal se i kapitánem mužstva, odehrál celkem více než tři sta zápasů. Hráčskou kariéru ukončil v české lize v dresu FK Mladá Boleslav v roce 2014. Za českou reprezentaci odehrál v letech 2005-2010 celkem 29 utkání a zúčastnil se s ní MS 2006 a ME 2008.

Po skončení hráčské kariéry se věnoval studiu trenérské licence a zahájil trenérskou činnost. Nejprve začínal u A týmu FK Mladá Boleslav jako asistent u svého otce Karla Jarolíma, bývalého trenéra národního týmu, poté působil už jako hlavní trenér u týmu Olympia Radotín v ČFL a následně pak u týmu U19 Slavoje Vyšehrad.

Reklama

Související témata: