Hlavní obsah

Jihlava už ve druhé lize pět zápasů neinkasovala

Fotbalisté Čáslavi prohráli ve 27. kole druhé ligy 0:3 s Jihlavou a zkomplikovali si boj o záchranu. Hosté naopak nepoznali hořkost porážky v desátém utkání za sebou a už 527 minut nedostal gól.

Článek

Formě obou týmů odpovídal i průběh zápasu. Jihlava měla fotbalově navrch, domácí se jí snažili vyrovnat bojovností a nasazením. První branka padla ve 24. minutě, kdy se trefil Görner. Domácí kouč Hřídel reagoval střídáním a poslal na hřiště dalšího útočníka Džafiče. Čáslavští se však z inkasované branky do přestávky neotřepali a kromě několika centrů z trestných kopů do šestnáctky si nic nepřipravili.

Ve druhé půli živili domácí dlouho naději na body, žádnou z šancí však nedokázali využít. Naopak v 74. minutě inkasovali, když se prosadil Simr a stejný hráč dal po brejku ve druhé minutě nastavení výsledku konečnou podobu. Tři kola před koncem dělí Čáslav od předposlední Sparty B jediný bod. Už jistým sestupujícím jsou Vítkovice.

27. kolo druhé fotbalové ligy
Čáslav - Jihlava 0:3 (0:1)
Branky: 74. a 90.+2 Simr, 24. Görner. Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Ubias. ŽK: Haniak, Ricka, Džafič - K. Karlík, Gavrič, Krutý. Diváci: 435.
Čáslav: Fryšták - Kotrba, Ptáček, Ricka, Růžička - Pilař (31. Džafič) - Kunášek, Haniak (80. Procházka), Šisler (46. Hašek), Hlava - Fikejz. Trenér: Hřídel.
Jihlava: Uvarenko - K. Karlík, Tlustý, Šimáček, Gavrič - Dolejš (90. Demeter), Gába, Görner, Dort (88. Cihlář), Krutý - Franěk (68. Simr). Trenér: Urban.

Reklama

Související témata: