Hlavní obsah

Kouč Hřídel věří v záchranu Čáslavi

Přivést k záchraně ve druhé lize celek Čáslavi, takový cíl má fotbalový trenér Martin Hřídel. K týmu přišel z prvoligového Kladna až v průběhu jarní sezóny. A nyní ho čekají závěrečná dvě kola, v nichž se rozhodne, zda středočeský tým setrvá v soutěži.

Foto: SK Kladno

Trenér fotbalistů Čáslavi Martin Hřídel

Článek

Sledoval jste po svém nuceném odchodu z Kladna jeho boj v první lize?

Závěr mého angažmá v Kladně bych už nechtěl komentovat. Klukům jsem ale sestup nepřál.

Jak hodnotíte pondělní remízu Čáslavi na hřišti postupového adepta v Ústí nad Labem?

To, že jsme soupeře připravili o radost z postupu, který by slavil v případě vítězství, je pro mě druhořadé. Hlavní je, že máme bod. Ale co se týče Ústí, postup bych mu přál. Za mého působení v Kladně jsme se často potkávali i v poháru a vztahy byly vždycky dobré. Musím však myslet na svůj klub. Kluky chválím za výkon. Ukázali jsme, že jsme byli na favorita dobře připravení. Odolali jsme i jeho závěrečnému tlaku.

Může vám bod ze hřiště druhého týmu tabulky pomoci k udržení?

Věřím, že ano. Opustili jsme předposlední příčku tabulky. Přeskočili jsme rezervu pražské Sparty. A když by to tak dopadlo i na konci, byli bychom zachráněni a spokojeni.

Kolik zápasů jste už odkoučoval na čáslavské lavičce?

Sedm. Za tu dobu jsme získali devět bodů. Není to moc, ale ani málo. Povedly se nám první dva zápasy, co jsem byl u mužstva, vyhrát. A pak jsme střádali bod po bodu za remízy.

Prý jste v hledáčku prvoligové Příbrami?

Je příjemné něco takového slyšet, ale zatím mě nikdo nekontaktoval. Ani z jiných klubů. Rád bych se někdy vrátil do první ligy, současně musím říci, že se mi v Čáslavi pracuje velmi dobře.

Reklama

Související témata: