Hlavní obsah

Líšeňští se na standardky Táborska připravovali. Stejně jsme dostali po rohu gól, nechápe Valachovič

Nevyužili možnost dotáhnout se v tabulce na třetí béčko Sparty. Fotbalisté Líšně v druholigovém zápase s Táborskem jen remizovali 1:1 a o jedno místo zaostávají s dvoubodovým mankem za barážovými pozicemi. Tým z brněnského předměstí už pět utkání v řadě nepoznal radost z výhry a doma se již potřetí za sebou musel spokojit s plichtou.

Foto: sklisen.com

Jakub Černín se raduje z vyrovnávacího gólu Líšně.

Článek

„Těžce teď kvůli neustálým absencím skládáme sestavu. Tentokrát jsme postrádali distancovaného Málka i zraněné Jeřábka se Stáňou," stýská si líšeňský kouč Milan Valachovič.

Vadí mu, že si jeho celek vypracoval v duelu s Táborskem málo šancí. „Po zimním odchodu Silného do Jablonce nám chybí útočník, který pro nás dokáže vybojovat kolem soupeřovy šestnáctky nebezpečné standardky nebo i penaltu. A gól jsme inkasovali po rohu, byť jsme dobře věděli, jak moc kvalitní mají Jihočeši standardní situace. Přitom jsme si je rozebírali na videu," prozradil nespokojený trenér Brňanů.

Líšni se povedlo vyrovnat na konečných 1:1 až osm minut před koncem díky Jakubu Černínovi, který poslal nekompromisně do sítě odražený balon. „Jsem moc rád, že jsem pomohl mužstvu, ale mrzí mě, že se nám nepovedlo přidat ještě i vítěznou branku. Vzhledem k průběhu střetnutí ale asi musíme plichtu brát," přemítá Černín.

V závěru zápasu viděl žlutou kartu za nesportovní reakci na odpískaný faul. Byla už čtvrtá, a bude tak chybět Brňanům v úterý v dalším druholigovém utkání ve Varnsdorfu. „Bylo to v emocích. V té chvíli jsem si vůbec neuvědomil, že už jsem tři žluté měl. Moje hloupost," kaje se Černín, který přestoupil do Líšně v zimě ze sousední Zbrojovky. „Zachoval se debilně. Byla to od něj hrubá nedisciplinovanost," nebere si Valachovič servítky.

Podle Černína Líšeňští boj o účast v baráži zdaleka nevzdávají. „Chce to ovšem ve Varnsdorfu bodovat naplno. A třetí béčko Sparty pak budeme ještě hostit doma," připomněl.

Táborsko udělalo remízou v Líšni další krok k záchraně ve druhé lize. „Na jaře jsme moc zápasů nevyhráli, a tak jsme se chtěli v Brně pokusit o vítězství. Počínali jsme si pozorně v defenzívě a spoléhali jsme na brejky. Ke třem bodům jsme byli blízko. I jeden ale bereme. Inkasovali jsme až v závěru, kdy už jsem neměl vhodné typy hráčů ke střídání. Bojovali jsme ale jako hrdinové," chválí svůj tým lotyšský kouč Jihočechů Sergejs Golubevs.

Reklama

Související témata: