Hlavní obsah

Pomohli i dorostenci. Slavia vyhrála první barážový duel

Slávistické béčko vyhrálo na domácím hornopočernickém hřišti nad Zápy v prvním utkání baráže o druhou fotbalovou ligu 2:1.

Foto: @ facebook Slavia

Ilustrační foto.

Článek

Sešívaným zřejmě nic nebrání v cestě do druhé nejvyšší domácí soutěže. Ze Záp už před startem vzájemného souboje znělo, že postup výš nepřipadá do úvahy. „Zkusíme baráž vyhrát, čeká nás derby s béčkem Slavie. Ale do druhé ligy nepůjdeme," řekl trenér vítězů Petr Vrabec pro Pražský deník. Narážel mimo jiné na to, že hřiště ve středočeské obci nesplňuje podmínky pro účast ve druhé lize

Diskuse vyvolává i předpokládaný postup Slavie. Otazník je nad další spoluprací s Vlašimí, která je brána jako farma červenobílých ve druhé lize.

Co samotná baráž? Už v deváté minutě šli domácí s řadou mladíků v sestavě do vedení po trefě Zachovala. Po změně stran zvýšil vedení Novák. Jelínek dokázal snížit, ale v závěru oslabení hosté bez vyloučeného Eliáše už další gól nepřidali.

Slavii chyběli někteří stabilní hráči béčka, kteří odjeli na zahraniční soustředění s A-týmem.

Odveta souboje vítězů dvou skupin ČFL se hraje v sobotu od 17:00 v Zápech. V MSFL si jediné postupové místo do druhé ligy zajistila Olomouc B.

Reklama

Související témata: