Hlavní obsah

Příbram ztratila v úvodu druhé ligy s Fulnekem

PRAHA

Exligová Příbram si v úvodu druhé ligy v neděli neporadila na domácím hřišti s nováčkem druhé ligy z Fulneku a připsala si v premiéře pouze bod. Přitom příbramským fotbalistům patřil úvod zápasu, dostali se do několika slibných šancí a v 17. minutě je poslal do vedení důrazný Polodna. Jenomže po vstřeleném gólu domácí zcela vyklidili pole a hosté krátce před poločasem ze vzduchu vyrovnali.

Článek

Po změně stran pak byli Moravané nebezpečnější, střídající Smetana mohl strhnout vítězství na stranu Fulneku, ale ani jednu ze dvou stoprocentních šancí neproměnil. V 89. minutě se tak mohlo štěstí přiklonit k Příbrami, Penc však trefil hlavou jen břevno.

Hradec zdolal nováčka z Krče 

Fotbalisté Hradce Králové úspěšně zahájili boj o postup do nejvyšší soutěže, když zdolali nováčka druhé ligy Spartu Krč 3:1. První šanci zápasu měl domácí Bouška, jehož střelu z 20 metrů nadvakrát zlikvidoval gólman Šilhavý. Ve 13. minutě byl odpískán faul na Boušku, který z přímého kopu s přispěním teče otevřel skóre. Netrvalo dlouho a Hradec se radoval podruhé. Po Kaplanově rohovém kopu se před brankou nejlépe zorientoval Přibyl a poslal míč do sítě. Domácí pak polevili a Krč měla několik velkých šancí, žádnou však nevyužila.

Snížení přišlo až po poločase. Po Bouškově faulu se krásně trefil tvrdou střelou z přímého kopu Dubský. Východočeši po inkasované brance hráli nervózně, ale do další šance hosty nepustili. Naopak v 73. minutě Dvořák donutil k chybě Soukupa, sám sice před Šilhavým neuspěl, ale dorážející Svoboda chytře pojistil vítězství Hradce.

Ústí zdolalo Třinec

Fotbalisté Ústí nad Labem zvítězili v úvodním kole druhé ligy nad Třincem 2:0. Oba soupeři začali útočně, domácí v úvodu rozehrávali tři rohové kopy po sobě. V 18. minutě se hlavička smolaře zápasu třineckého útočníka Kořínka jen o chlup nevešla do domácí branky. Za sedm minut ho napodobil ústecký Fousek, který také mířil hlavou těsně vedle.

V poslední minutě prvního dějství dostal novic v ústeckém útoku Boček pas od Fouska, obtočil se kolem obránce a střelou k tyči překonal Bruka. Byla to vůbec první střela na branku od začátku zápasu.

Po přestávce Třinec častěji útočil. V 51. minutě orazítkoval Kořínek břevno Novákovy branky, ústecký gólman mu o 13 minut později zneškodnil i nadějnou hlavičku.

V 79. minutě si ale zkušený Fousek pohrál s obranou Třince, utekl a střelou podél Bruka zvýšil na 2:0. V závěru zápasu si už fotbalisté Ústí náskok pohlídali a nový kouč Libor Pala se těšil se svým týmem z plného bodového zisku.

Vítkovice přehrály Čáslav

Fotbalisté Vítkovic sice úvodní utkání podzimu výrazným rozdílem vyhráli, Čáslavští se však o přijatelnější výsledek v samém závěru připravili zbytečnou nekoncentrovaností. Hlavně v prvním poločase byli hosté častěji nastěhovaní před pokutovým územím Ostravanů, chybělo jim však přesnější zakončení, hlavně při šancích Sedláčka a Příhody. Domácí poprvé zahrozili až ve 44. minutě, Jandík ale z rohu malého vápna nastřelil pouze břevno.

Hned v úvodu druhé půle se Vítkovičtí po Balážově centru a Motyčkově hlavičce dostali do vedení, z plného bodového zisku se však mohli radovat až po dramatickém závěru zápasu. Hostující Strnad totiž z přímého kopu vyrovnal a stav 1:1 platil ještě v 89. minutě, než se prosadil Prohászka po Novákově přímém kopu. Definitivní podobu výsledku pak stanovil střídající Schön.

Druhá fotbalová liga - 1. kolo
Příbram - Fulnek 1:1 (1:1)
Branky: 17. Polodna - 40. Malohlava. Rozhodčí: Hrubeš - Štěrba, Urban. ŽK: Penc - Vyskočil, Lukaštík. Diváci: 2000.
Příbram: Hruška - Pleško, Penc, Hunal (62. Navrátil), Hejdušek - Otepka, Tarczal, Nechvátal, Šindelář (57. Huňa) - Polodna (73. Pilík), Klesa. Trenér: Barát.
Fulnek: Pospěch - Staš, Kovář, Doležal, Vyskočil - Vajda, Dittrich, Lukaštík, Sokol (90. Koštuřík) - Slončík, Malohlava (64. Smetana). Trenér: Daněk.
Ústí nad Labem - Třinec 2:0 (1:0)
Branky: 45. Boček, 79. Fousek. Rozhodčí: Damková - Ardeleánu, Mencl. ŽK: Dvořák (Ústí). Diváci: 729.
Ústí: R. Novák - Valenta, Džuban, T. Novák, Benko - Franc, David, Martykán, Benčík (79. Dvořák) - Fousek, Boček (75. Procházka). Trenér: Pala.
Třinec: Bruk - Lisický, Pindor, Zítka, Matěj - Malíř, Krejčíř, Hromada, Ceplák (67. Jakus) - Kořínek, Černý (60. Dombi). Trenér: Čopjak.
Vítkovice - Čáslav 3:1 (0:0)
Branky: 47. Motyčka, 89. Prohászka, 90. Schön - 79. Strnad. Rozhodčí: Mikel - Peřina, Dobrovolný. ŽK: Derych, Ditrich, Mikulenka, Valášek, Schön - Zich, Hozda, Schulmeister. ČK: 90+3. Schön. Diváci: 824.
Vítkovice: Paleček - Nosko, Derych, Hronkovič, Mikulenka - Valášek, Motyčka (59. Novák), Ditrich (79. Švec), Baláž - Prohászka, Jandík (72. Schön). Trenér: Grussmann.
Čáslav: Zich - Kotrba, Mráz, Skoupý, Zachariáš - Sedláček (61. Kurak), Dian (28. Příhoda), Haniak, Hozda - Kocourek (71. Strnad), Schulmeister. Trenér: Medynský.
Hradec Králové - Sparta Krč 3:1 (2:0)
Branky: 13. Bouška, 20. Přibyl, 73. Svoboda - 56. Dubský. Rozhodčí: Adámek - Handlíř, Čecháček. ŽK: Bouška, Gavula - Šrámek, Houštecký. Diváci: 2663.
Hradec Králové: Lindr - Přibyl, Wozniak, Pospíšil - Kaplan, Černý, Karal, Rezek (76. Gavula) - Bouška (88. Semerák) - Svoboda, Vodehnal (63. Dvořák). Trenér: Klusáček.
Krč: Šilhavý - Soukup (74. Houštecký), Waldhauser, Šrámek, Horkavý - Hubený, Kardiak, Vojtíšek (76. Matějka), Viskup - Dubský (82. Kunt), Poláček. Trenér: Šimurka.

Reklama

Související témata: